Laura bezoekt... SnowWorld

Laura bezoekt… SnowWorld

Ski-instructeurs in prinsessenjurken, een goochelende sneeuwpop en tientallen enthousiaste kindergezichtjes, dat kan maar één ding betekenen: er was weer een Kidsfunweek in SnowWorld! Ik mocht op bezoek komen tijdens de laatste dag van deze week!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Iedere schoolvakantie organiseert SnowWorld Kidsfunweken. In deze Kidsfunweken kunnen kinderen, vijf dagen achter elkaar, 1.5 uur ski- of snowboardlessen volgen. De lessen zijn te volgen vanaf 4 jaar & worden volledig aangepast aan het niveau van de kinderen. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het skiën of snowboarden.

Die basis wordt in rap tempo geleerd door de kinderen. Na amper 4 dagen skiles, beheersen ze de basishoudingen al. Sterker nog, ze beheersen het zo goed, dat ze mij (lees: een compleet onervaren skiër en tevens het grootste watje van Limburg), beginnen uit te lachen als ik naar beneden glij en val. Gelukkig kwam een ski-instructeur meteen hulp aanbieden en stond ik al snel weer recht.

Dat de kinderen zo snel zoveel geleerd hebben, is natuurlijk te danken aan deze ski-instructeurs. Deze instructeurs kunnen buitengewoon goed met kinderen omgaan. Ze doen er alles aan om het voor de leerlingen zo leuk en herkenbaar mogelijk te maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld op de laatste dag, speciaal voor de feestelijke afsluiting van de week, allemaal een verkleedpakje aangetrokken. Ook geven ze uitleg op ‘kinderniveau’, door middel van grote bewegingen, grapjes en verhalend taalgebruik. Bange kinderen (lees: weer ik) krijgen wat extra ondersteuning, zo worden de skilatten van deze kinderen vastgehouden door de instructeur en worden ze op een niet-forcerende manier enthousiast aangemoedigd om hun angst te overwinnen.

Om de veiligheid van je kind, hoef je je dus zeker geen zorgen te maken. De instructeurs zijn in staat om bijzonder snel te reageren. Telkens wanneer er een kind viel of in moeilijkheden zat, was er binnen 5 seconden een instructeur ter plaatse. Je kunt dus, terwijl je kind de les volgt, met een gerust hart een momentje voor jezelf nemen, of natuurlijk zélf op de latten/het bord staan, in een van de naastgelegen pistes. Wanneer je liever de kou wilt ontvluchten, kun je ook genieten van een warme chocomel of een kop soep in het zelfbedieningsrestaurant, waarin een groot raam zit, waardoor je naar je kind kunt kijken.

Op de laatste dag van de Kidsfunweek vindt er een feestelijke afsluiting plaats. Na de les verzamelen de kinderen zich in het restaurant, om van een heerlijk kidsmenu te genieten. Hun verklede instructeurs komen, samen met Snowy de Sneeuwpop, naar ze toe. Ze krijgen allemaal een diploma en medaille, omdat ze zo goed hun best gedaan hebben! Trotse gezichtjes en fonkelende oogjes zijn hiervan het resultaat. Na het opeten van het kidsmenu, ging iedereen buiten zitten om naar een goochelshow te kijken. Deze show werd opgevoerd door goochelaar Michel en zijn nog-ietwat-onvakkundige-maarwel-grappige assistent: Snowy de Sneeuwpop. De goochelshow is voor het hele gezin een aanrader om te zien. Voor zowel volwassenen als kinderen zijn er veel grapjes in verwerkt & de goocheltrucs zorgen voor veel verwondering!

Toen ik na afloop van de show (en dus ook van de Kidsfunweek) aan de kinderen vroeg of ze het leuk vonden, kreeg ik in een oorverdovend koor ‘JAAAA!’ te horen. De combinatie van lessen, leuke instructeurs, het diploma + de afsluitende show blijkt een groot succes te zijn. Bekijk alle info over de Kidsfunweken.