Laura's kidspanel bezoekt... Lumière Cinema Maastricht

Laura's kidspanel bezoekt... Lumière Cinema Maastricht

Mijn kidspanel is al enthousiast aan het brainstormen. ‘Welke kleipoppetjes zullen we maken?’ en ‘Zullen we het verhaal van Sinterklaas vertellen?’, klinkt het. Ze zijn zich voor aan het bereiden op de workshop die ze gaan volgen bij Lumière Cinema Maastricht. Deze bioscoop is normaal gezien dé plaats om arthouse films te bekijken, maar tijdens bepaalde periodes en vakanties organiseren ze extra activiteiten. Vandaag zijn we op bezoek bij het filmblik festival en volgen we de workshop Stopmotion Animatie (8+).

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Allison, Filip en Linn hebben er zin in! Ze weten in eerste instantie niet meteen wat een stopmotion film is, maar zodra ze de vlaggetjes van Buurman en Buurman en Shaun het Schaap zien hangen, herkennen ze het. Ze vinden het maar bijzonder: Ze mogen zelf een filmpje maken. De docenten leggen de kinderen uit hoe een film gemaakt wordt en vervolgens beginnen de kids aan hun storyboard. Ze overleggen samen wat ze gaan vertellen en worden creatief uitgedaagd dit zo leuk mogelijk in beeld te brengen.

Ze besluiten uiteindelijk een verhaal te vertellen over een tovenaar. Terwijl zij gezellig samen verder brainstormen, besluit ik even naar de filmzalen te lopen. Voor de kids is er een behoorlijk aanbod aan (animatie)films in de Lumière, waarvan een gedeelte niet in alle bioscopen gedraaid worden. De kids die ik tegenkom, zijn net naar Shaun het Ruimteschaap gaan kijken en genieten nog een beetje na. Ze vonden het erg leuk om deze film te zien en willen snel weer terug komen om nog meer films te bekijken! Het complete filmaanbod van deze bioscoop vind je hier: https://lumiere.nl/kids

Ondertussen kom ik terug bij het kidspanel. Ze zijn begonnen aan de opnames van hun video. Dit blijkt nog best moeilijk, want voor iedere beweging van de poppetjes moeten er wel zo’n 10 foto’s genomen worden! En je moet goed opletten dat je handen niet in beeld komen. Een behoorlijke uitdaging, maar als ze samenwerken lukt het wel. Ze maken uiteindelijk hun film af en zijn trots op het eindresultaat.

We sluiten langzaam af en gaan terug naar huis. Het was een gezellige middag en de kids kunnen nog lang nagenieten hiervan, want de docenten hebben alle gemaakte video’s doorgestuurd naar de ouders. Naast de animatieworkshops, waren er nog andere workshops voor de kinderen (zoals een vlog workshop). Als je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten en het filmaanbod van de Lumière, houdt dan zeker hun website in de gaten!

Liefs,

Laura