Laura's kidspanel bezoekt... De Pannenkoeken-boot

Laura's kidspanel bezoekt... De Pannenkoekenboot

Met onze haren in de wind & de geur van pannenkoeken in onze neus, staan we op het dek van de Pannenkoekenboot. Dewi, Allison en ik zijn alledrie dol op pannenkoeken, maar we hebben er nog nooit een op een boot gegeten. Alle hens aan dek, we varen uit!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

De Pannenkoekenboot wordt aangeboden door Rederij Stiphout. Dit bedrijf is inmiddels een begrip geworden in Maastricht en omstreken. Ze bieden vele boottochten aan, waarvan sommige zelfs de grens over gaan. Vandaag varen we dus uit met de Pannenkoekenboot, die een route maakt richting de Belgische grens.

Het buffet wordt geopend en we mogen aan onze pannenkoeken beginnen! Allison en Dewi maken meteen de meest gekke combinaties, zoals spek met slagroom. De meiden amuseren zich duidelijk met het zelf versieren van hun pannenkoek. Voor mij maakt het niet zo veel uit of het er mooi uitziet, zolang het maar vol met suiker zit ;-).

We mogen boven het dek zitten, waar we (al genietend van het mooie uitzicht) onze eerste pannenkoek eten. We varen langs mooie gebieden, enkele toeristische attracties en bergen. Er is genoeg te zien tijdens het eten, iets wat de kids ook erg leuk vonden!

De eerste pannenkoek is al snel op. Gelukkig is er een onbeperkt buffet, dus we kunnen zo veel pannenkoeken maken als we willen. We besluiten de lekkerste kinderpannenkoek ooit te maken. De slagroom, het ijs en de appels met kaneel worden hierbij goed gebruikt.

Zodra onze buikjes helemaal vol zitten, gaan we nog even de boot verkennen. We gaan bij de rand genieten van het uitzicht, spelen op het dek en kijken stiekem even binnen bij de kapitein. Het liefste gingen we niet meer terug naar Maastricht.

We komen terug aan bij de aanlegsteiger en praten even na. Iedereen vond het super op de Pannenkoekenboot. Allison noemde het zelfs helemaal kidsproof, dus zeker leuk om eens met je kinderen te bezoeken. Ik zag ook veel opa’s en oma’s met hun kleinkinderen aan boord, ook voor hen is dit uitje uitermate geschikt.

Wil je zelf eens een boottochtje maken op de Pannenkoekenboot? Rederij Stiphout biedt deze boottocht van 24 maart t/m 22 december iedere 2e en 4e zondag van de maand aan! Op hun website vind je meer informatie, ook over de andere boottochten.

Tot volgende maand! X