Laura bezoekt… GaiaZOO

Laura bezoekt… GaiaZOO

Familie-uitjes zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Een van de meest geliefde familie-uitjes is het bezoeken van dierentuin. Niets zo leuk voor kids als het dichtbij zien van deze bijzondere dieren! En voor volwassenen blijft het ook indrukwekkend. Deze maand mocht ik op bezoek gaan in een van de bekendste dierentuinen uit de regio: GaiaZOO. Bekroond tot het 'leukste uitje van Nederland 2018' En nog leuker: Ik mocht een dagje meelopen met de dierenverzorgster!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Ik was helemaal door het dolle heen, toen ik te horen kreeg dat ik een dag mocht meelopen met een van de dierenverzorgers. Het was voor mij een kinderdroom die uitkwam! Eindelijk kon ik eens van dichtbij zien hoe de dieren verzorgd werden en ik ben er zeker van onder de indruk geweest. Er is echt een band tussen de verzorgers en de dieren. En ze respecteren de natuurlijke leefgewoontes van de dieren enorm. Als ik een dierenverzorgster zou zijn, zou ik waarschijnlijk de hele dag met de giraffen willen knuffelen of op een nijlpaard willen rijden, maar dat vinden de dieren zelf niet fijn, dus daar houden de dierenverzorgers ook rekening mee.

In de vlog kun je zien hoe we de rode panda’s en de wasberen hun voer gaven. Ook zijn er een aantal dieren uit de zoo te zien. Als volwassene is het al heel indrukwekkend om de dieren van dichtbij te zien (vooral de leeuw heeft veel indruk op me gemaakt), maar voor kinderen is het nog specialer! De kinderen in de vlog vertellen dan ook graag welke dieren zij het leukste vonden!

Nu het weer langzaam beter wordt, zou ik zeker iedereen aanraden om eens een bezoekje te brengen aan GaiaZOO. Het is echt een dagvullend park geworden waar je, naast een bijzondere en leerzame ervaring voor de kinderen, ook goed kunt ontspannen en spelen. Het is een ideale manier om kinderen wat meer kennis over de wereld bij te brengen en tegelijkertijd zelf nog onder de indruk te raken van de prachtige dieren.

GaiaZOO is natuurlijk een hele leuke buitenactiviteit, maar ook wanneer het regent kunnen de kids zich hier vermaken. Zo is er de grote indoorspeeltuin DinoDome, waarin kinderen op speelse wijze kennis maken met de wereld van dinosaurussen. Ook kunnen ze hier lekker klimmen, klauteren en op vloten varen, terwijl de rest van de familie geniet van een lekker kopje koffie (met Limburgse vlaai!).

Voor jong en oud dus een leuke activiteit om eens te bezoeken! Zowel voor de kids als voor mama/papa/opa/oma. Mocht je meer willen weten over GaiaZOO of een bezoek inplannen, bezoek dan hun website. Tot volgende maand!