Laura bezoekt... Kasteelpark Born

Laura bezoekt… Kasteelpark Born

Ieder kind heeft wel een ‘stiekem’ droomberoep in gedachten! Zo droomt praktisch ieder meisje ervan om een prinses te worden & willen alle stoere jongens een échte coole brandweerman worden! Een ander stiekem droomberoep van ieder kind heb ik mogen beleven in Kasteelpark Born: Dierenverzorger!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

In het dorp Born ligt Kasteelpark Born. Dit park was van oudsher een Kasteel, waarvan de tuinen omgetoverd zijn tot een dierenpark. Zo hebben, onder andere, een aantal lynxen, apen, roofdieren, schildpadden en kamelen hun intrek genomen in het park. Daarnaast is er een kinderboerderij, kriebelhuis én de mogelijkheid om kleine grachtdiertjes onder een microscoop te bekijken.

Alle dieren in het park worden goed verzorgd door de dierenverzorgers in het park. Tijdens kinderfeestjes krijgen kids even de mogelijkheid om zélf een dierenverzorger te worden en alle dieren van hun voedsel te voorzien. Tijdens het feestje van Abby heb ik dit zelf mogen ervaren! Een van de dierenverzorgers nam ons mee naar de dieren en heeft ons, op een enthousiaste manier, uitgelegd hoe we de dieren moesten voeren. Dat vonden alle kinderen natuurlijk super leuk, maar ook af en toe best spannend! Vooral het voeren van de kamelen met een blote hand zorgde voor de nodige zenuwen. Gelukkig kon de dierenverzorger de kinderen een beetje kalmeren en ze over hun angsten heen zetten.

Het feestje was natuurlijk niet alleen heel leuk en spannend, maar ook erg leerzaam. Zo leerden we welk eten de dieren lekker vonden én dat sommige dieren bang zijn voor mensen. In de Wasjbeer leerde ik hoe ik, met een microscoop, hele kleine bodemdieren kan bekijken en identificeren! Een heel bijzondere ervaring, met name voor kinderen die nog nooit biologieles gehad hebben!

Naast alle leerzame doe- en kijkmomentjes zijn er verschillende speelplekjes te vinden. Zo kunnen de kids lekker ravotten in de speeltuin. Dit biedt voor mama, papa, opa en oma natuurlijk de gelegenheid om lekker op een terrasje te zitten  en te genieten van de rust die het park geeft!

Kort samengevat: Kasteelpark Born is een geschikt uitje voor de hele familie! Terwijl de jonge kids zich vermaken op de kinderboerderij, kunnen de oudere kids uitdagingen opzoeken bij de bodemdieren. Mama en papa kunnen genieten van de mooie dieren, terwijl opa en oma genieten van de kleinkinderen en de rust van het park! Voor meer informatie bezoek de website.