Op avontuur met de Reflectortocht

BloteVoetenPark Brunssum

Haal je zaklamp tevoorschijn en denk aan voldoende batterijen! We gaan op avontuur! Het BloteVoetenPark in Brunssum organiseert namelijk in de winter een Reflectortocht! Niet op blote voeten, maar met wandelschoenen aan! Samen speuren door het bos van het BloteVoetenPark naar reflectors. Door het schijnen met je zaklamp kom je erachter welke kant je op moet. Een spannende route van ongeveer 2 km voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Samen speuren in het donker is nog leuker, dus we nemen dit keer een vriendinnetje mee! De dames hebben er erg veel zin in. Vanaf het moment dat we de auto uitstappen gaan de zaklampen al aan! Wie kan het verst schijnen?​

Winterse sferen

Als we vanaf de (gratis) parkeerplaats richting het BloteVoetenPark lopen, komen we al helemaal in de wintersfeer. Brandende fakkels, vuurtonvaten, gezellige lampjes en kaarsjes. De BloteVoetenHut (het horecagedeelte van het BloteVoetenPark) ziet er gezellig uit. We krijgen de neiging om al meteen buiten op het terras te gaan zitten, maar eerst gaan we de Reflectortocht lopen, want hier zijn we natuurlijk voor gekomen!

Glow-in-the-dark schmink

Wow, glow-in-the-dark schminken! Dat is leuk! Zodra we betaald hebben, staan we meteen in de rij voor een mooie creatie! Hierdoor zijn we extra goed zichtbaar in het bos! Het schminken zit inbegrepen bij de prijs en valt erg in de smaak bij de vriendinnen. Als we geschminkt zijn, zijn we klaar voor de Reflectortocht!

Reflectoren in allerlei vormen

Lopen in het donker door het bos doe je natuurlijk niet zo vaak. En met een zaklamp is dat al helemaal spannend. Al gauw schijnen de zaklampen alle kanten op! Ik moet hard lopen om de dames bij te houden, want het is een hele sport wie als eerste een nieuwe reflector ontdekt. De ene reflector is nog leuker dan de andere! In diverse vormen en creaties kom je ze onderweg tegen. Maar ik verklap niet teveel, want je moet het zelf maar ontdekken! Al waren de opdoemende ogen en het schattige hertje meteen favoriet :)!

Hindernissen in het donker

We komen regelmatig in het BloteVoetenPark en normaal lopen wij de hindernissen op blote voeten. Met schoenen aan is het natuurlijk heel anders, maar omdat het donker is, toch heel spannend. Overigens hoef je de hindernissen niet te nemen, je kunt er ook gewoon langs lopen. Maar een beetje klimmen en klauteren in het donker is spannend en leuk! Vooral als je ook nog verschillende reflectoren kunt ontdekken!

Juist omdat alles zo donker is, vallen dingen ook meer op, zoals de sterren in de lucht. Het is heerlijk om ook ’s avonds buiten te zijn. Nachtelijke bewoners van het bos hebben wij niet gezien, maar dat zal vast door de enthousiaste kreten van mijn dochter en vriendinnetje komen!

Gezellig napraten

Na afloop van de tocht, is het gezellig opwarmen met warme chocolademelk met slagroom bij de BloteVoetenHut. In een gezellige winterse sfeer kun je jezelf verwennen met diverse winterse lekkernijen, zoals glühwein, huisgemaakte goulashsoep of alpenpunch! Omdat de buitentemperatuur deze avond zo aangenaam is, zitten we buiten op het terras. Zo kunnen de dames nog even lekker spelen op het buitenspeeltoestel. Want ook dat is extra spannend in het donker!

Nog te lopen in januari 2020

De Reflectortocht is nog te lopen op 3, 4 en 31 januari en 1 februari vanaf zonsondergang tot 20:00 uur. Het BloteVoetenPark organiseert in de winter diverse nieuwe activiteiten. Zo kun je vanaf januari, onder het genot van een hapje en drankje, met je peuter of kleuter in de BloteVoetenHut ook ‘natuurlijk spelen’ (natuurlijk speelgoed en peuterspeeltoestellen). Houd de website van het BloteVoetenPark dus goed in de gaten! Wij hebben een hele leuke, avontuurlijke avond gehad. Nu nog snel even naar de winkel nieuwe batterijen halen, want die zijn inmiddels bijna leeg!