Laura bezoekt... Gulpen

Laura bezoekt… Gulpen

Als meisje dat opgegroeid is in Zuid-Limburg, blijf ik me erover verbazen hoeveel mooie plekjes ik nog niet ken in de omgeving. Toen ik met een aantal kinderen door Gulpen aan het wandelen was, realiseerde ik me dat deze plaats zeker in dat lijstje behoort. De mooie natuur en de vele leuke leisure-activiteiten spraken me erg aan: In Gulpen is meer te beleven dan je misschien denkt!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Met het hele gezin kun je zeker een leuke dag beleven in Gulpen! Naast dat mama, papa, opa, oma, de kids en de honden gezellige wandelingen kunnen maken in de mooie omgeving, zijn er verschillende activiteiten te bezoeken!

Zo is er bijvoorbeeld subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Dit bekende zwembad heeft een aantal jaar geleden een make-over gekregen en is echt voor alle leeftijden een aanrader! De kleine kinderen kunnen zich prima vermaken in het peuterbad en de grotere kinderen vinden de wildwaterbaan helemaal fantastisch! Er zijn een aantal overzichtelijke horecapuntjes bij, waardoor mama/papa even rustig kan bijkomen, terwijl ze zien hoe de kinderen zwemmen. En extra leuk: Bij warm weer is het buitenzwembad, met glijbanen, geopend!

Een andere familie-activiteit in Gulpen is Rocca Sport & Adventure. Rocca is vooral bekend als klimparadijs. En dat is zeker ook waar: Adrenalinejunkies kunnen de hoogte ingaan en de klimmuur bestijgen. Voor kinderen (en kinderfeestjes) zijn er lagere ‘oefenmuren’, waarmee ze op veilige wijze vertrouwd raken met het klimmen. Maar er is meer avontuur te beleven in Rocca! Zo kun je er Arrow taggen, Mountainbiken, minigolven en pijl en boog schieten!

Ter afsluiting van een gezellige wandel-, klim- of zwemdag kun je het beste gaan eten bij de Pannenkoekenmolen Gulpen. Bij de historische watermolen van Gulpen ligt dit pannenkoekenrestaurant. Naast dat het, met zijn warme en nostalgische uitstraling, een feestje is om hiernaar te kijken, is er voor kinderen meer dan genoeg te doen! Door het grote aanbod aan kinderpannenkoeken en de kinderspeeltuin, is het voor kinderen die (volgens mij toch bijna allemaal fan zijn van pannenkoeken) een feestje om daar te eten! En terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn op de speeltoestellen, kunnen de ouders rustig een hartige pannenkoek (zo hebben ze bijvoorbeeld een Taco-pannenkoek) eten en genieten van de mooie omgeving!

Kortom: Meer dan genoeg te beleven in Gulpen! Met haar mooie wandelomgeving, stoere activiteiten in Rocca, subtropisch zwemplezier en heerlijke pannenkoeken is het zeker een aanrader om deze plaats eens te bezoeken met je gezin! Wil je Gulpen goed verkennen? Hier kom je bij een aantal wandelroutes uit!