Laura bezoekt... Christmas Parade Valkenburg

Laura bezoekt… Christmas Parade Valkenburg

Het is weer zover: De Kerstperiode komt eraan! Langzaam maar zeker verandert Valkenburg in een prachtige Kerststad. In iedere hoek van de stad zijn verlichte kerstboompjes te vinden, de marktkramen gaan open en de grotten maken zich ook helemaal klaar op de komst van duizenden toeristen. Maar niet alleen de grotten maken zich klaar voor de Kerstperiode, ook Sportstudio Cosy Corner doet dat. Hun danseresjes doen namelijk mee aan de Kerstparade!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Deze Kerstparade is inmiddels een ware traditie geworden in Valkenburg! Iedere Kerstperiode zijn de danseresjes in de Kerstparade te vinden. Ze staan daar op prachtige verlichte wagens en vertellen met hun performance een verhaal. Dit jaar was het thema Wintersprookjes en dat was duidelijk terug te zien. Zo was er onder andere een wagen met de meisjes met de zwavelstokjes en waren de Kerstkaboutertjes ook helemaal klaar voor Kerst!

Als klein meisje heb ik vroeger ook danslessen mogen volgen bij Cosy Corner. Ik kan me dan ook nog goed genoeg herinneren hoe zenuwachtig ik altijd was, als we gingen optreden. Hoe graag ik ook danste, het liefste stond ik helemaal achteraan in een hoekje en kon ik niet wachten totdat het optreden voorbij was (dat is nu helemaal omgekeerd, overigens). Het verbaasde me dan ook om te zien dat de kinderen het helemaal niet eng vonden, ze stonden allemaal te stralen! Ik vroeg aan enkelen van hen of ze zenuwachtig waren, maar het antwoord was altijd een oorverdovende ‘NEE!’, wat ik ontzettend knap van ze vindt!

Naast dat er dus heel veel kindjes mee dansten in de parade, stonden er ook veel kinderen te kijken. Samen met hun mama/papa/opa/oma, creëerde ze zo een warm familiemomentje. Samen genoten ze van de prachtig verlichte praalwagens en lachten ze om de gekke karakters op de wagens. Want naast de kinderen, stonden er ook panda’s en een Kerstman op de wagen. Genoeg om met stralende oogjes naar te kijken dus!

Ik kan iedereen aanraden om eens naar deze parade te komen kijken. Het is echt een ideale gelegenheid om met je gezin een mooie familieherinnering te maken en alvast in de kerstsferen te komen. De komende weken kun je de kerstparade bezoeken op woensdag en zaterdag. Voor meer informatie, vertrekplaatsen en –tijden, bezoek je het beste de website van Kerststad Valkenburg!