Laura bezoekt... Drielandenpunt

Laura bezoekt… Drielandenpunt

Ik vond het als kind maar een gek idee, dat je in drie landen tegelijk kon zijn. Dat kan toch helemaal niet?! Als we dan naar het Drielandenpunt gingen, bleek maar weer dat ik ongelijk had. Hier komen namelijk Nederland, België en Duitsland samen! Daarnaast zijn er meerdere kids-activiteiten te vinden, die ik deze maand graag gingen uittesten voor de nieuwe video!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Een van de bekendste (en leukste!) activiteiten in het Drielandenpunt is het enorme labyrint. Zonder hulp kun je makkelijk anderhalf uur zoet zijn met het zoeken naar de uitgang. Onderweg kom je de leukste obstakels tegen, waaronder bruggen, raadsels en waterfonteinen. Vooral dat laatste spaarde me niet, zoals jullie in de video kunnen zien! ;)

Een andere activiteit, of eigenlijk activiteiten, zijn te vinden op de hoge torens. Als je deze torens naar boven gaat, kun je vanaf 50 meter hoogte (!) de prachtige omgeving van de landen zien. Ik heb veel kinderen met open mond zien staren, het is echt indrukwekkend om te zien! Wederom een realisatiemoment dat je voor een prachtige omgeving Zuid-Limburg niet uit hoeft.

Naast dat het een mooie plaats is, waar je je zeker goed kunt vermaken, is het ook een prima plek om kinderen educatie te geven over de landen, hun geschiedenis en landschappen. De drie landen komen er namelijk samen, maar het ook het hoogste punt van Nederland is hier te vinden. Een interessante ervaring, die kinderen dus zeker kennis kunnen bijbrengen.

Mochten de kids daarna zich nog lekker willen uitleven en ravotten, kan dat in een van de gratis speeltuinen. Mama, papa, opa en oma kunnen ondertussen genieten van een kopje koffie en vlaai bij een van de restaurants/herbergen. Zeker een aanrader om eens naar toe te gaan dus!

Tot volgende maand! X