Laura bezoekt… het BloteVoeten-Park en Park het Plateau

Laura bezoekt… het BloteVoetenPark en Park het Plateau

Deze maand mocht ik niet één, maar twee hele toffe parken bezoeken! Gewapend in mijn wat-oudere-capribroek-die-een-beetje-vies-mag-worden en veiligheidshelm ging ik de natuur in. Mét een missie: Ik ging namelijk onderzoeken of Het BloteVoetenPark en Park het Plateau leuk zijn voor kinderen!

Het antwoord is voor beide parken een volmondige: Ja! In beide parken kunnen kinderen op een speelse wijze kennis maken met de natuur. Alle kinderen die ik gesproken heb waren enthousiast over beide parken en de ouders leken ook te genieten. In de video kun je deze avonturen bekijken.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Het eerste park dat ik bezocht is Park het Plateau. Dit relatief nieuwe klimbos, heeft vele activiteiten voor kinderen. Naast dat ze er natuurlijk de 4 klimparcours, welke allemaal in moeilijkheidsgraad verschillen, kunnen beklimmen, is er ook een kidsclub en zijn er mogelijkheden tot boogschieten. Voor de (groot)ouders is er een mooi natuurterras waar ze van een kopje koffie met Limburgse vlaai kunnen genieten.

Zoals je in de video kunt zien, heb ik ook een klimparcours van Park het Plateau mogen beklimmen. Ondanks mijn hoogtevrees (wat overigens best wel meeviel in het eerste parcours), vond ik het mega tof om te doen! Er zitten vele hindernissen in de parcours, die me een beetje het gevoel gaven dat ik in een avonturenspel zat. Heel tof! En alle kinderen die ik gesproken heb  daar, gaven me ook aan dat ze het ontzettend cool vonden om er te mogen klimmen. Zeker niet te eng of makkelijk, maar vooral erg leuk voor de kids dus!

Na mijn bezoek aan het klimpark ging ik door naar het tweede park: Het BloteVoetenPark. Nadat ik mijn schoenen even vaarwel gezegd had, trok ik op blote voeten de natuur in. Ik had van tevoren verwacht dat ik het erg vies zou vinden, maar het tegendeel bleek eigenlijk meteen wel waar te zijn. Het is echt relaxt om met je blote voeten door de obstakels te lopen! Boomstammen, zanddoolhoven en modderpoelen: Je kunt ze allemaal trotseren in dit park!

Vooral dat laatste bleek overigens goed aan te slaan bij kinderen, de modderpoelen. De meeste kinderen vonden het heel grappig om door de modderbaden heen te lopen. Sommige gingen zelfs een stapje verder en sprongen de modderpoel in (zoals in de video te zien is). Het is dus zeker wel aan te raden om een handdoek en eventueel een setje reserve kleren mee te nemen. Overigens kun je aan het einde van het pad je voeten wassen bij de kraantjes. Geen moddervlekken op de terugweg in de auto dus!

Beide parken kun je vinden in het Schutterspark te Brunssum. Naast deze twee parken, zijn er nog veel meer toffe familie-activiteiten te vinden in dit park. Zo is er een speeltuin, minihaven en kun je er gezellig wandelen: Allemaal activiteiten die met natuur te maken hebben!

Wil je je kinderen ook op een leuke manier kennis laten maken met de natuur? Bezoek dan eens de website van Park het Plateau, Het BloteVoetenPark en Het Schutterspark. Tot volgende maand!