Laura's kidspanel bezoekt... Brunssummer-heide

Laura's kidspanel bezoekt... Brunssummerheide

De wandelschoenen staan al klaar en het routeboekje is uitgeprint: Samen met Allison en Dewi ga ik vandaag de Brunssummerheide verkennen. Heel eerlijk: Ik was er nog nooit geweest en ben onder de indruk van de vele (kinder)activiteiten die je hier kunt beleven. Maar het meest van alles ben ik onder de indruk van de mooie omgeving!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Wij hebben ervoor gekozen om de gele wandelroute te lopen. Deze route is ongeveer 2,5 km. en is daardoor prima geschikt voor jonge kinderbeentjes. Halverwege maakt Dewi de opmerking: ‘Deze omgeving lijkt precies op die van the Lion King’. Heel begrijpelijk, want de uitgestrekte landschappen zien er prachtig uit! We wandelen langs bijzondere bomen, waarvan we de verleiding niet kunnen weerstaan om er even in te klimmen. Ook zien we veel ruiters met paarden en een aantal honden voorbij komen. We komen bijna ogen te kort.

Ik vind de Heksenkring ook erg cool. Allison’s moeder vertelt me dat er een legende rondgaat, waarin verteld wordt dat de heksen hier vroeger samenkwamen. Hier zouden ze samenkomen en hun krachten bundelen. Met grote ogen bekijk ik de stenen waarop ze ‘zaten’ en kan me alleen maar afvragen wat voor een coole dingen deze heksen zouden doen. Zoals je in de video kunt zien, hebben we even kort een heksentafereel nagespeeld met z’n drietjes.

Aan het einde van onze route komen we uit in het speeltuintje. Ook kun je er hutten bouwen in het huttenbos, klimmen door een avonturenpark én kunnen we de lammetjes bezoeken (op 17 en 31 maart 2019 kun je nog op bezoek gaan tijdens de lammetjesdagen, zeker een aanrader!). In de warmere maanden kun je hier ook verkoeling zoeken bij verschillende poelen.

Moe, maar voldaan, beëindigen we onze wandeltocht. We zijn het er alle drie over eens: Deze wandelroute is zeker geschikt voor kinderen! Ik zou er graag nog eens teruggaan, want ik heb het idee dat er nog vele activiteiten daar zijn die we niet hebben kunnen beleven (zoals de Sterrenwacht). Mochten jullie nog toffe wandelroutes voor het hele gezin willen ontdekken, bekijk dan deze wandelroutes eens!

Tot volgende maand! X