Laura bezoekt... SCHUNCK

Laura bezoekt… SCHUNCK

Midden in het centrum van Heerlen staat SCHUNCK, ook wel bekend als het glaspaleis. Met haar centrale ligging en het grote culturele aanbod, educaties en tentoonstellingen mag SCHUNCK zich met recht hét culturele hart van Heerlen noemen. SCHUNCK wordt immers niet voor niets vaak omschreven als: multidisciplinair cultureel instituut. Maar wat is er dan voor kinderen te beleven? Nou, best veel eigenlijk!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Om te beginnen is er voor kinderen een enorm lesaanbod, gericht op cultuur. Zo kunnen ze er les volgen in: bepaalde muziekinstrumenten, dans, zang, musical, beeldende vorming, mediawijsheid, lees- en schrijfbevordering en nog heel veel meer! Kortom: Een enorm aanbod! Zo enorm, dat het niet eens allemaal in deze alinea past. Deze lessen worden gegeven door docenten, die allemaal ook daadwerkelijk uit het vak komen. Extra cool en ervaren dus!

Naast het enorme ‘vaste’ lesaanbod, worden er ook regelmatig workshops en activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan voorleesmomenten in de bibliotheek, workshops mediawijsheid voor ‘ukkies’ (Media Ukkies), dansvoorstellingen én uiteraard opvoeringen van de leerlingen van de SCHUNCK.

Behalve de educatievormen, is het zeker ook leuk om de bibliotheek te bezoeken. Hierin kunnen kinderen eindeloos lang boekjes lezen of lekker spelen in de speelhoek. Deze speelhoek is speciaal ingericht voor kinderen vanaf 1 jaar. Zo zijn er voor de kleine kinderen knisperboekjes (en boekjes met flapjes) en bijbehorende knuffeltjes. Voor de oudere kinderen zijn er natuurlijk ‘coolere’ boeken aanwezig. Voor de mama’s/papa’s is er een speciale bibliotheekverdieping, waarin in alle rust gewerkt en gelezen kan worden!

SCHUNCK staat natuurlijk ook bekend om de tentoonstellingen. Er zijn er zelfs een paar die voor kinderen erg interessant zijn! Zo loopt er tot en met 10 oktober een GRATIS expositie over poppenhuizen (Dolls’House) en is er onlangs een nieuwe tentoonstelling begonnen: Beeldend Boek Biënnale. Deze tentoonstelling is een tweejaarlijkse manifestatie, gericht op jong en oud. Dit maal gaat hij over Thé Tjong-Khing, een van Nederlands meest belangrijke illustratoren. Zijn tekeningen werden vaak gebruikt in kinderverhalen en ze hebben vaak een sprookjesachtige vibe. Zeker leuk om eens te bekijken!

Zoals je wellicht al gemerkt hebt: Er is dus ontzettend veel te doen in SCHUNCK! Eigenlijk te veel om op deze pagina te benoemen. Mocht je meer informatie willen over SCHUNCK en hun aanbod, bezoek je het best hun website!