Een moord oplossen in Valkenburg | CityGoose

Een moord oplossen in Valkenburg

‘De bekende wielrenner Lex Armsterk is vermoord. Vier verdachten, een heleboel aanwijzingen en een route.’ Met deze gegevens worden we op pad gestuurd als rechercheurs, al speurend door het mooie Valkenburg met een grote envelop en een ganzenverenpen. CityGoose maakt stadsspellen in verschillende steden in Nederland en België. Als je dan toch mag kiezen voor de leukste stad, dan kies ik natuurlijk Valkenburg.

Bekijk de vlog!

We starten op de plek waar we het spel kopen (de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg aan het Theodoor Dorrenplein). Met mijn speurteam aan de hand – Sabine, Lars en Cas – halen we onze eerste clue in een café vlakbij. Geen tijd voor koffie, we hebben een moord op te lossen!

Onze verdachten hebben alibi’s en die gaan we controleren door de route op de kaart te volgen. Al snel komen we erachter dat een en ander niet klopt aan sommige verhalen. Vreemd… Maar is het dat ze door de schrik wat gaten hebben in hun geheugen of hebben we de moordenaar van Armsterk te pakken?

Ik kom op plekjes in Valkenburg waar ik eerder nog niet ben geweest, wat leuk! En ik dacht dat ik de stad toch al aardig kende. Al puzzelend strijken we halverwege de tocht toch maar even neer voor een drankje. En nog een. We mogen immers zelf bepalen hoe lang we erover doen ;)

Uiteindelijk komen alle verhalen bij elkaar en heeft Lars ineens een briljante ingeving die ons naar de moordenaar leidt. Ik mag natuurlijk niks verklappen, behalve dat het héél leuk is als je dit met vrienden doet die een beetje van puzzelen houden. Quality time met je gezelschap, op quality plekjes in een stad. Wat een leuk concept, ik wou dat ik dit had bedacht.

Ze hebben overigens onder de naam TreaT ook zakelijke uitstapjes, Google maar even. En als je de stad liever verkent zonder gepuzzel, dan is deze route een absolute aanrader.

 

Liefs, Jenneke