Laura bezoekt... Parkstad Limburg Theaters

Laura bezoekt… Parkstad Limburg Theaters

Licht uit, spots aan en showtime! Deze keer neem ik jullie mee naar Hub Kerkrade. Ondanks dat er nog gebouwd wordt aan deze voorziening, is sinds oktober vorig jaar het nieuwe Theater hier geopend. Iets wat ik enorm hard toejuich! Een prachtige kans om kinderen kennis te laten maken met een van de mooiste dingen die er bestaan: theater.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Ik heb stiekem letterlijk en figuurlijk een gat in de lucht gesprongen, toen ik te horen kreeg dat ik het theater mocht bezoeken. Mijn grote passie en liefdes komen samen in het theater. Sinds een aantal jaar toer ik zelf als actrice door Nederland en België en speel mee in verschillende kindervoorstellingen. Als ik zie wat voor een magische gevoelens en prachtige herinneringen we aan gezinnen hebben mogen geven, kan ik het niet vaak genoeg zeggen: Je bent nooit te jong voor het theater!

Gelukkig dus maar dat het theater in Kerkrade heropend is. Samen met Theater Heerlen vormen zij Parkstad Limburg Theaters. In deze groep theaters kun je ontzettend veel prachtige voorstellingen bezoeken met je kids. En het leuke is: Tegenwoordig is er echt voor iedere leeftijdscategorie een voorstelling! Zo kun je met je allerkleinste peuter genieten van Het Zandkasteel, Sesamstraat en Bumba, terwijl je met wat oudere kinderen een toffe musical zoals Tina: De Musical of Buurman en Buurman bezoekt. Allemaal vrolijke voorstellingen, aangepast aan hun doelgroep.

Overigens gaat Hub Kerkrade ook bestaan uit een muziekschool, filmzaal en een bibliotheek. Daarnaast gaat het culturele middelveld van Kerkrade hier ook samenkomen. Deze voorzieningen zijn dus nog in bouw, hoewel ze met enige regelmaat activiteiten organiseren. Met name de bibliotheek heeft al een paar mooie (vaste) activiteiten opstaan. In de vlog hierboven, vertelt medewerkster Diana er meer over!

De vlog is overigens opgenomen tijdens het Cultura Nova jeugdfestival dat jaarlijks georganiseerd wordt. De voorstelling die ik hierin bezocht heet Cirque Inextremiste. Een circusvoorstelling met veel acrobatiek en humor. Van begin tot eind zaten alle kindjes op de puntjes van hun stoel. Met grote oogjes en een lach op hun gezicht zag ik ze naar de voorstelling kijken. Ik vond het heerlijk om te zien hoe ze even meegenomen werden naar een ander wereldje. En ik kan me zomaar voorstellen dat het voor ouders een nog veel mooiere ervaring is om je kind zo te zien genieten.

Ik kan nog uren doorschrijven over hoe geweldig ik deze theaters vind & welke voorstellingen je zeker moet zien met je kinderen. Maar wellicht kunnen jullie beter zelf de website van PLT bezoeken, aangezien het aanbod echt enorm is! En natuurlijk kun je er ook even rondkijken voor leuke voorstellingen die je zonder de kids wilt bezoeken! Alvast veel plezier gewenst in het theater!