Laura's kidspanel bezoekt... de Miljoenenlijn

Laura's kidspanel bezoekt... de Miljoenenlijn

Met de geur van stoom om ons heen, kijken we naar een prachtige ouderwetse locomotief. Serrah en Levi houden hun kaartjes al klaar: Vandaag gaan we rijden met de stoomtrein! Vanuit Station Simpelveld gaan we een route maken door het mooie Limburgse landschap. We kunnen niet wachten om te vertrekken!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

De grote trein maakt van buiten al indruk op de kinderen. Ze zijn niet gewend dat er ‘rook’ uit de trein komt, maar ze vinden het zeker cool om te zien. Ze hebben vele vragen, die ik eerlijk gezegd niet allemaal kan beantwoorden. Gelukkig is het personeel heel kindvriendelijk en vertellen ze, op een hele interactieve manier, met trots over de stoomtrein en de lijn.

In de trein kunnen we vooral genieten van het landschap. We zien veel dieren voorbij komen, waarvan vooral veel kalfjes en lammetjes. De conducteur komt nog even langs om kaartjes te knippen, iets wat Serrah weer meteen nieuwsgierig maakt. Ze wil graag weten wat een conducteur precies doet & waarom deze lijn de ‘Miljoenenlijn’ heet. Bekijk de vlog hierboven voor het antwoord ;) .

Als we weer terugkomen bij station Simpelveld, mogen we nog even kijken bij de machinist en de sein-meester. Beide hebben hele interessante beroepen, waar ik wederom niet veel over kan vertellen aan de kinderen. Gelukkig vinden ze het zelf heel leuk om kinderen over hun werk te vertellen. We mogen van de sein-meester zelfs even gaan seinen. Ontzettend leuk voor de kids!

Ten slotte bezoeken we de bouwtuigwerkplaats. Hier worden de treinen gerenoveerd en onderhouden voor gebruik. We zien veel grote treinonderdelen liggen, iets wat we allemaal nog nooit van zo dichtbij gezien hebben. Het is echt heel bijzonder om dit van dichtbij te zien. Deze werkplaats is ook voor publiek geopend, iets wat veel mensen niet weten (ik wist het zelf ook niet!). Zeker de moeite waard om eens te bekijken als je er bent!

Het was dus een hele geslaagde dag! Moe, maar voldaan verlaten we de werkplaats en overwegen we om stiekem nog een extra rondje met de stoomtrein te maken. Ook nieuwsgierig geworden naar deze attractie? Boek dan snel een ritje met de Miljoenenlijn!

Tot volgende maand! X Laura