Familie speelt spelen op het binnenplein van Kasteel Hoensbroek

Blogs over familiepret

De leukste toeristische attracties getest door kinderen

In Zuid-Limburg zijn vele toeristische attracties te beleven voor het hele gezin. In de blogs en vlogs over familiepret ervaar je de beleving vanuit kinderen en krijg je een goede indruk over alle kindvriendelijke attracties die Zuid-Limburg te bieden heeft. Kijk en lees je mee?

Op pad met Family Travel Blog

Ga samen met Family Travel Blog op pad en ontdek de leukste kidsproof attracties en activiteiten. 

Pip en Soof poseren voor een 3D schildering van een sneeuwpop bij Kerst in MergelRijk

Kerststad Valkenburg

Family Travel Blog bracht een bezoekje aan Kerststad Valkenburg. Ze kwamen helemaal in de kerstsfeer door het kerstverhaal en 3D schilderingen van Kerst in MergelRijk, de kerstmarkt in de Fluweelengrot en de indrukwekkende kerstparade! Neem ook alvast een kijkje in Kerststad Valkenburg en krijg dat echte kerstgevoel!

Lees verder
Pip en Soof zijn enthousiast bij de weet je dat wel zeker show van Discovery Museum

Discovery Museum

Family Travel Blog bracht een bezoekje aan het Discovery Museum. In dit interactieve kidsproof museum is van alles te ontdekken en leren. Van spannende proefjes, een spectaculaire reis om onze planeet, indrukwekkende exposities, quizjes en knutselen in het Science Lab. Kijk je mee?

Lees verder
Vader en dochter wandelen door de Schinveldse bossen met hun trouwe viervoeter ernaast. Over de foto staat een play button.

Rondje Schinveld

Family Travel Blog gaat op pad in de Schinveldse Bossen en zij vertellen onderweg over de handige functionaliteiten van visitzuidlimburg.nl om zo heel eenvoudig je ideale (kids-proof) route te vinden. Ze gaan ook op bezoek bij Nonke Buusjke en ontdekken het karakteristieke vakwerkdorpje. Kijk je mee? 

Lees verder
Gezin met modderige voeten. Over de foto staat een play button.

BloteVoetenPark Brunssum

Family Travel Blog gaat op blote voeten op pad! Trek je schoenen uit en beleef bij het BloteVoetenPark Brunssum de natuur tot in je tenen. Ontdek het doolhof, modderpoelen, hindernisbanen en een speelcirkel. Bekijk de vlog! 

Lees verder
Play button over close up van ouder verroeste sleutel aan ketting in een kastje

De sleutel van Elsloo

Family Travel Blog gaat op zoek naar de Sleutel van Elsloo. Om toegang tot de sleutel te krijgen, moeten ze eerst achter de code van de kluis komen. Deze code is te raden door het maken van vijf opdrachten. Gaat het ze lukken om de code te kraken? Ontdek het zelf en bekijk de vlog.

Lees verder
Jongen aan zipline vanaf Wilhelminatoren bij Attractiepark Kabelbaan Valkenburg - playbutton

Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

In deze vlog neemt Family Travel Blog je mee naar Attractiepark Kabelbaan Valkenburg. Hier ontdekken zij verschillende leuke activiteiten, zoals: tokkelen, rodelen, bouncen, tuben, een kabelbaan en mini-golf. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk voor de kleine avonturiers, maar ook voor volwassenen. Bekijk hier de vlog!

Lees verder

Bekijk de kampeertrip van Family Travel Blog

Jongen aan zipline vanaf Wilhelminatoren bij Attractiepark Kabelbaan Valkenburg - playbutton

Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

In deze vlog neemt Family Travel Blog je mee naar Attractiepark Kabelbaan Valkenburg. Hier ontdekken zij verschillende leuke activiteiten, zoals: tokkelen, rodelen, bouncen, tuben, een kabelbaan en mini-golf. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk voor de kleine avonturiers, maar ook voor volwassenen. Bekijk hier de vlog!

Lees verder
Meisje houdt een slak vast en kijk ernaar met een vergrootglas - playbutton

Kids Safari

Family Travel Blog gaat samen met Ranger Carola op Kids Safari door het Land van Kalk. Ze ontvangen bij aankomst een bingokaart waarop verschillende dingen staan die je in Het Land van Kalk tegenkomt, zoals insecten en planten. Met een vergroot-glas bekijken ze de verschillende insecten die ze vinden. Ga je mee op avontuur?

Lees verder
Playbutton over foto van kind met helm klimt zittend over boomstam over klein beekje

Ridderrondje Voerendaal

Ga samen met Family Travel Blog op Middeleeuws avontuur tijdens de wandeling 'Het Ridderrondje' in Voerendaal. Ontdek in ongeveer 4 kilometer de Voerendaalse kastelen, de omliggende natuur, wandel over spannende paadjes en laat je meenemen door Ridder Kuno en zijn audioverhalen. Bekijk hier de vlog!

Lees verder

Laura's kidspanel bezoekt...

Laura en haar kidspanel bezocht de leukste toeristische attracties voor kinderen in Zuid-Limburg.

Jonge vrouw en kinderen met medaille om de nek met de handen in de lucht

Laura bezoekt... SnowWorld!

Laura leert skiën tijdens de Kidsfunweek, wint een medaille en ontmoet Snowy! Bekijk Laura's avonturen in haar vlog. En voor de papa's en mama's: lees de blog met praktische tips!

Lees verder
Jonge vrouw springt op trampoline

Laura bezoekt... LeisureDome

Laura is haar feestje aan het plannen en wilt spelletjes spelen, lekker dansen en spanning opzoeken. Bekijk haar avonturen en papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!

Lees verder
Meisje met zwarte overall en hooivork in schaapskooi

Laura bezoekt... Schaapskooi Mergelland

Wie wel eens in de buurt van het Geul- en Gulpdal landschap gewandeld heeft, heeft ze misschien al vanaf een afstand horen ‘mèèèhen’: De schapen van Schaapskooi Mergelland.

Lees verder
Presentatrice en 3 kinderen in blauw-wit geblokje kookschorten houden ieder een deegroller vast

Laura's kidspanel gaat kersen plukken en vlaai bakken

Als klein meisje was Laura al dol op vlaaien. Samen met haar kidspanel gaat ze zelf een vlaai bakken. Maar voordat ze dat doen, gaan ze eerst kersen plukken!

Lees verder
Jonge vrouw interviewt 2 meisjes op het achterdek van een boot

Laura's kidspanel bezoekt... De Pannenkoeken-boot

Alle hens aan dek, we varen uit! Met de haren in de wind maken Laura en haar kidspanel de lekkerste kinderpannenkoek ooit. Dat is smullen zeg!

Lees verder
Meisje interviewt conducteur in oud treinstel

Laura's kidspanel bezoekt... de Miljoenenlijn

Met de geur van stoom om ons heen, kijken we naar een prachtige ouderwetse locomotief. Serrah en Levi houden hun kaartjes al klaar: vandaag gaan we rijden met de stoomtrein!

Lees verder
Verkleed meisje met microfoon bovenop oude waterpunt op kasteelruine Valkenburg. Andere kinderen kijken toe

Laura's kidspanel bezoekt... Kasteelruïne

Deze maand ontdekt Laura samen met haar kidspanel de Kasteelruïne. Ze ontdekken de nieuwste weetjes over deze bijzondere ruïne en de Middeleeuwen.

Lees verder
Presentatrice houdt haar handen op de schouders van 2 meisjes wanneer ze uitkijken over de Brunssumerheide

Laura's kidspanel bezoekt... Brunssummerheide

Laura en haar kidspanel zijn onder de indruk van de mooie omgeving en de vele (kinder)activiteiten die je kunt beleven op de Brunssummerheide. Ga je mee op pad?

Lees verder
Presentatrice interviewt 2 kinderen in een ballenbak

Laura's kidspanel bezoekt... Kinderstad Heerlen

Urenlang rondrennen en verdwalen in het klimparadijs, jezelf duizelig maken van alle rondjes in de carrousel en keihard gillen in de wildwaterbaan. Ga je mee op avontuur?

Lees verder
Koempel kijkende naar presentatrice die meisje interviewt in geel treintje in steenkolenmijn

Laura's kidspanel bezoekt... Steenkolenmijn

Laura zat als kind met grote oren naar het 'Koempel'-verleden van haar opa te luisteren. Al deze verhalen wilde zij graag zelf eens zien en ervaren. Ga je mee ondergronds?

Lees verder
Meisjes en vrouwen als zeemeermin op een vlot in het Geusseltbad. De middelste vrouw heeft een microfoon vast

Laura bezoekt… het Geusseltbad

Laura laat haar meisjesdroom uitkomen: een zeemeermin zijn! Wil jij ook een keer zeemeerminzwemmen? Kijk mee hoe Laura een zeemeerminzwemles volgt.

Lees verder
Presentatrice en 2 jongens op uitkijkpunt drielandenpunt

Laura bezoekt... Drielandenpunt

Een van de bekendste activiteiten in het Drielandenpunt is het enorme labyrint. Zonder hulp kun je makkelijk anderhalf uur zoet zijn met het zoeken naar de uitgang.

Lees verder
3 jonge mensen hangen over kanon bij Berkelpoort terwijl ééntje naar boven wijst

Een moord oplossen in Valkenburg

‘De bekende wielrenner Lex Armsterk is vermoord. Vier verdachten, een heleboel aanwijzingen en een route.’ Met deze gegevens worden we op pad gestuurd als rechercheurs.

Lees verder
Vrouw en 2 meisjes met zaklamp in het bos

Op avontuur met de Reflectortocht

Haal je zaklamp tevoorschijn en denk aan voldoende batterijen! We gaan op avontuur! Het BloteVoetenPark in Brunssum organiseert namelijk in de winter een Reflectortocht!

Lees verder
Kinderen schijnen met lamp op poppetje terwijl ze naar beeldscherm kijken

Laura's kidspanel bezoekt... Lumière Cinema Maastricht

Laura bezoekt samen met haar kidspanel Lumière Cinema Maastricht. Tijdens bepaalde periodes en vakanties organiseren ze extra activiteiten!

Lees verder
Overzichtsfoto van zonnende mensen in gras bij buitenbad Mosaqua

Laura bezoekt… Mosaqua Gulpen

Laura bezoekt... Subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Samen met een gezellig groepje kinderen maakt ze bommetjes en glijdt ze de glijbanen af.

Lees verder
Kinderen stappen van waterton naar waterton

Laura bezoekt… het BloteVoetenPark en Park het Plateau

Deze maand mocht ik niet één, maar twee hele toffe parken bezoeken! Gewapend in mijn wat-oudere-capribroek-die-een-beetje-vies-mag-worden en veiligheidshelm ging ik de natuur in.

Lees verder
Rode Panda in boom

Laura bezoekt… GaiaZOO

GaiaZOO, een leuk uitje voor kinderen! Deze maand mocht ik op bezoek gaan in deze bekende dierentuin uit de regio. En nog leuker: Ik mocht een dagje meelopen met de dierenverzorgster!

Lees verder
Jonge vrouw met zwarte helm in kart

Laura bezoekt… All In Echt

Ready, set, go! Deze maand race ik met jullie naar All in Echt. In deze enorme evenementenlocatie is letterlijk van alles te doen: Van karten, tot bowlen en van paintball tot workshops salsa.

Lees verder
Presentatrice op een stoel in een lege theateropstelling

Laura bezoekt… Parkstad Limburg Theaters

Licht uit, spots aan en showtime! Deze keer neem ik jullie mee naar Hub Kerkrade. Een prachtige kans om kinderen kennis te laten maken met een van de mooiste dingen die er bestaan: theater.

Lees verder
Groepje als kerstelfjes verklede meisjes

Laura bezoekt... Christmas Parade Valkenburg

Het is weer zover: De Kerstperiode komt eraan! Langzaam maar zeker verandert Valkenburg in een prachtige Kerststad en Laura bezoekt de Kerstparade in Valkenburg.

Lees verder
Jonge vrouw en man met elektrische gitaren

Laura bezoekt… SCHUNCK*

In haar nieuwe kidsvlog wordt Laura een echte rockster! Bekijk de vlog en lees de praktische tips over het uitgebreide educatieaanbod!

Lees verder
Jonge vrouw op midgetgolfbaan

Laura bezoekt… Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

Laura bezoekt... Attractiepark Kabelbaan Valkenburg en test verschillende attracties aan de hand van de gilfactor, de lachkriebels en de omgeving.

Lees verder
Jonge vrouw en 3 kinderen trekken gekke bekken in weiland

Laura bezoekt… Gulpen

Laura bezoekt Gulpen. Ze gaat samen met de speurtochthulplijn op zoek naar de leukste plekjes in Gulpen. Bekijk en lees meer.

Lees verder
Jonge vrouw poseert naast mascotte Hoopie de Mol

Laura bezoekt… Steinerbos Belevenispark

In Steinerbos Belevenispark kun je heerlijk spelen en zwemmen! Bekijk Laura's avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!

Lees verder
Jonge vrouw met hawaiketting geniet met meisje van zon in rode waterfiets. Achter hen doet jongen in kano hetzelfde

Laura bezoekt... Fun Valley Maastricht

In Fun Valley kun je iedere dag ervaren als een vakantiedag! Bekijk Laura's avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!

Lees verder
Jonge vrouw maakt kunstwerkje van mergel

Laura bezoekt… MergelRijk

Laura wilt haar mergel-diploma halen en hiervoor moet ze allerlei opdrachten doen. Bekijk haar avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees de blog met praktische tips!

Lees verder
Jonge vrouw met rood petje en groep kinderen kijken naar dieren in dierenverblijf

Laura bezoekt… Kasteelpark Born

Laura gaat aan de slag als dierenverzorgster in Kasteelpark Born. Bekijk haar avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!

Lees verder
Laura en haar kidspanel poseren achter een kleine Romeinse brug in het Thermenmuseum

Laura bezoekt... Het Thermenmuseum

Tijdens de Romeinse familietocht ‘Lucius en Amaka en het verloren fresco van het Coriovallum’ maken Laura en haar kidspanel spelenderwijs kennis met het Romeinse leven. Lees je mee?

Lees verder