Twee bolletjes en een driehoek...

MTB-routes in Zuid-Limburg

Het oudste én modernste mtb-routenetwerk van ons land heeft het allemaal: 21 routes, onderling verbonden, variatie van beginner tot prof, perfecte bewegwijzering, bike parks, trailhubs en dan die geweldige uitzichten over Zuid-Limburg. Zin gekregen? Hieronder vind je mountainbikeroutes door Zuid-Limburg voor elk type mountainbiker en voor elke uitdaging.

Ga dé ultieme MTB- en graveluitdaging aan!

De Limburg200 route is meer dan 200 km mountainbiken over de allerbeste paden in Zuid-Limburg. Zo kun je als ervaren MTB'er extra lang genieten van jouw voorliefde voor onverharde paden en trails.

Gevarieerde mountainbikeroutes

Iedereen zoekt iets anders in een mountainbikeroute, maar in Zuid-Limburg zijn er routes die het (bijna) allemaal hebben: techniek, kilometers, hoogtemeters, conditie, mooie uitzichten… Zeg het maar! Met deze mountainbikeroutes hoef je niet te kiezen.

Mountainbiken met je gezin

Sportieve familie? Iedereen met een mountainbike mag mee, jong of oud! Er zijn mountainbikeroutes door Zuid-Limburg die ook leuk zijn met het hele gezin. Volop uitdaging en avontuur, maar zo dat iedereen ervan kan genieten.

Mountainbiken voor gravelbikes

De minder technische MTB-paden in Zuid-Limburg zijn ideaal om te doen met je gravelbike. De paden zijn veelal verhard of het zijn grindpaden. Dat betekent dat je wat avontuurlijker fietst, maar ook dat je meters kunt maken door het mooie landschap. Hier een selectie van onze MTB-routes voor gravelbikers.

Technisch mountainbiken

Voor technische mountainbikers zijn er in Zuid-Limburg routes met extra veel uitdagingen. Rock gardens, drops, pumptracks en northshores vind je in de bike parks die onderdeel zijn van de technisch moeilijkere MTB-routes. Het niveau is hoog: zelfs professionals komen hier in Zuid-Limburg trainen.

Kilometers maken op je mountainbike

Het is niet alleen maar hoogtemeters trotseren in Zuid-Limburg! Er zijn genoeg routes waarmee je flink wat kilometers kunt maken en je uithoudingsvermogen op de proef kunt stellen.

Mountainbiken met kuitenbijters

Aan hoogtemeters geen gebrek in Zuid-Limburg. Ook met je mountainbike kun je ze bedwingen, zoals tijdens de Valkenburg Cauberg route, de Gulpen route of de Vijlen route. Maak je borst maar nat, want hier wordt je conditie pas echt op de proef gesteld…

Bekijk de routes

Een voorproefje van de mooiste MTB trails!

MTB'en in Vijlen

Met recht is dit één van de mooiste MTB-routes van Nederland, maar wel een met 620 stijgingsmeters!

Bekijk video

MTB'en in Parkstad

In Parkstad pak je technische stukken, maar ook de lange afdalingen en beklimmingen.

Bekijk video

MTB'en in Maastricht

 In dik vijf kilometer fiets je niet alleen de longen uit je lijf, maar daag je jezelf technisch enorm uit.

Bekijk video

MTB'en in Valkenburg

De route neemt je mee door hellingbossen, maar ook over wegen met weidse uitzichten. 

Bekijk video