Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Parkstad Heerlen MTB-route

Parkstad Heerlen MTB-route

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Op de MTB-route Parkstad Heerlen zie je zowel park als stad, zowel groene vergezichten in de natuur als de volkse buurten buiten het centrum van Heerlen. Je passeert een mooie flowtrail in het ongerepte Imstenraderbos en twee fikse beklimmingen en razendsnelle afdalingen op de Kunderberg. Deze mountainbikeroute ligt ingebed tussen de routes van Parkstad Landgraaf (Strijthagen) en de verbindingsroute Nuth-Voerendaal, waardoor je je mountainbike-ervaring met gemak kunt uitbreiden. Onderweg tref je verschillende horecagelegenheden om een prettige tussenstop te houden met een lekkere maaltijd, zoals bij Auberge de Rousch. Deze mountainbikeroute volg je via de houten palen met daarop de gele plaatjes met in het groen het internationale MTB-teken.

Bijzonderheden

Let op: na controle door vrijwilligers is gebleken dat deze route na de wateroverlast in Zuid-Limburg nog niet (geheel) toegankelijk is. De natuureigenaren en Visit Zuid-Limburg adviseren om deze route op dit moment niet te rijden. 

Start- en eindpunt


Park Strijthagen, Hofstraat 5, Landgraaf

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


21,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld, classificatie rood
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt