Parkstad Heerlen MTB-route

Parkstad Heerlen MTB-route

Op de MTB-route Parkstad Heerlen zie je zowel park als stad, zowel groene vergezichten in de natuur als de volkse buurten buiten het centrum van Heerlen. Je passeert een mooie flowtrail in het ongerepte Imstenraderbos en twee fikse beklimmingen en razendsnelle afdalingen op de Kunderberg. Deze mountainbikeroute ligt ingebed tussen de routes van Parkstad Landgraaf (Strijthagen) en de verbindingsroute Nuth-Voerendaal, waardoor je je mountainbike-ervaring met gemak kunt uitbreiden. Onderweg tref je verschillende horecagelegenheden om een prettige tussenstop te houden met een lekkere maaltijd, zoals bij Auberge de Rousch. Deze mountainbikeroute volg je via de houten palen met daarop de gele plaatjes met in het groen het internationale MTB-teken.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Start- en eindpunt


Park Strijthagen, Hofstraat 5, Landgraaf

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


21,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld, classificatie rood
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt