Maastricht Sint-Pietersberg MTB-route (Rondje d'n Observant)

Maastricht Sint-Pietersberg MTB-route (Rondje d'n Observant)

De Sint-Pietersbergroute in Maastricht is een gloednieuwe MTB-route. 

Het is de eerste echt grensoverschrijdende route van Zuid-Limburg. De route op Nederlands grondgebied (bordje: geel met groen MTB teken) voert over de Sint-Pietersberg van Natuurmonumenten en is een technische maar ook pittige route. 

Het Belgische traject (bordje: wit met rood/zwart MTB teken) is een stuk eenvoudiger en heeft slechts een enkele echte kuitenbijter. Zeker het Nederlands gedeelte is écht de moeite waard. Er zitten pittige stukken bos in en de route is op delen redelijk steil. 

Dit stuk voldoet aan de eisen en wensen van de moderne mountainbiker en voert daarnaast ook nog eens over één van de mooiste natuurgebieden van Nederland bij één van de mooiste (historische) steden van Nederland. 

In Chalet d’n Oberservant kun je achteraf heerlijk Bourgondisch genieten van een lekker drankje of hapje eten. De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd. 

De routes zijn zo gesitueerd, dat de mountainbiker voldoende aan zijn trekken komt, maar dat de meest kwetsbare ondergrond, bossen en natuurgebieden gespaard blijven. 

Dus een vriendelijk verzoek om niet af te wijken van de routes en nooit door vegetaties te rijden. Een kaart met alle 18 Zuid-Limburgse MTB-routes is online verkrijgbaar via www.limburgwinkel.nl.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Start- en eindpunt


Startlocatie: Chalet d’n Observant, Lage Kanaaldijk 117

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


5,1 km

Moeilijkheidsgraad


, classificatie zwart
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt