Maastricht Sint-Pietersberg MTB-route (Rondje Riemst)

Maastricht Sint-Pietersberg MTB-route (Rondje Riemst)

De Sint-Pietersbergroute in Maastricht is een gloednieuwe mountainbikeroute. Het is de eerste écht grensoverschrijdende MTB-route van Zuid-Limburg. De route op Nederlands grondgebied voert over de Sint-Pietersberg van Natuurmonumenten en is een technische, maar ook pittige route. Het Belgische traject is een stuk eenvoudiger en heeft slechts een enkele echte kuitenbijter. Er zitten uitdagende stukken bos in en de route is op delen steil. Dit stuk voldoet aan de eisen en wensen van de moderne mountainbiker en voert daarnaast ook nog eens over één van de mooiste natuurgebieden van Nederland bij één van de mooiste (historische) steden van Nederland. De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd. In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken. Let op: de routes zijn zo gesitueerd dat de meest kwetsbare ondergrond, bossen en natuurgebieden gespaard blijven, gelieve niet af te wijken van de routes! De startlocatie van deze MTB-route is Chalet d’n Observant, Lage Kanaaldijk 117 te Maastricht.

Start- en eindpunt


Lage Kanaaldijk 117 te Maastricht, Netherlands

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


12,5 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk, classificatie groen
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.