MTB- en gravelroute Limburg200

Dé ultieme uitdaging in Zuid-Limburg

Krijg je geen genoeg van mountainbiken of gravelbiken? Dan daagt Zuid-Limburg je uit met de Limburg200. Dat is 200 kilometer lang MTB’en of gravelbiken over de allerbeste paden van Zuid-Limburg. Deze twee monsterroutes knopen de mooiste MTB-routes aan elkaar en maken de weg vrij voor 200 kilometer gravelgenot. Zo geniet je lekker lang van jouw voorliefde voor onverharde paden en trails. Die hoogtemeters krijg je er gratis bij.

+4

Hoe jij de Limburg 200-uitdaging aangaat, bepaal je zelf: met je mountainbike of gravelbike, in één, twee of drie dagen. Wat je ook kiest, je start bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, waar je op vertoon van je ticket alles krijgt wat je nodig hebt voor dit uitdagende avontuur. Voordat je vertrekt krijg je ook nog koffie en vlaai, want je bent wel in Zuid-Limburg…

De routes zijn niet alleen vanwege de lengte bijzonder zwaar. Ook de prachtige landschappen en de verschillende typen ondergrond in Zuid-Limburg zorgen voor een unieke uitdaging. De routes zijn beiden, afhankelijk van het weer, 365 dagen per jaar te rijden. Tijdens de rit verzamel je bij SnowWorld Landgraaf, Grand Carré Naeve de Paort, Landal de Waufsberg, Sportlandgoed de Haamen en Herberg de Bernardushoeve stempels voor een felbegeerde medaille. 

Welke route kies jij?

Overnachten langs de route

Is meer dan 200 km in een dag afleggen toch wat te veel voor jou? Geen probleem! In Zuid-Limburg heb je meer dan genoeg mogelijkheden om de benen even hoog te leggen, en weer op te laden om de dag daarna weer flink wat kilometers te maken! 

Van al dat trappen krijg je honger

Tussen al die inspanning door kun je bij enorm veel leuke terrasjes weer opladen voor de volgende kilometers. Strijk neer, laat die benen even rusten en vul je buik met de lekkerste bourgondische hapjes en drankjes. 

Overwin deze kuitenbijters

Mountainbiken in Zuid-Limburg

Wil je deze te gekke uitdaging aangaan, maar liever eerst nog even oefenen? Er ligt een 500 kilometer lang mountainbikenetwerk voor je klaar in Zuid-Limburg. Visit Zuid-Limburg bundelde alle routes in één boekje, dat je krijgt in de Visit Zuid-Limburg Experiences of in de webshop. 

Bestel in onze webshop

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Spelregels voor onderweg

  • Hoe en waar: Fiets in kleine groepjes en alleen daar waar het is toegestaan.
  • Snelheid: Zorg dat je altijd binnen zichtafstand gecontroleerd tot stilstand kan komen.
  • Passeren: Passeer je andere recreanten, rem dan tijdig af tot stapvoets. Geef elkaar de ruimte en wees vriendelijk
  • Natuur: Respecteer de natuur, plant én dier. Blijf op de paden en laat geen afval achter.
  • Gedrag: Houd rekening met elkaar en durf een ander aan te spreken op zijn of haar gedrag.
  • Bescherming: Draag altijd gepaste bescherming, minimaal een helm.

Ontdek het Shimano Experience Center

Bij het Shimano Experience Center stap je in de wereld van wieler-, hengel- en roeisport. Geniet tijdens de Limburg200 van alles wat ze hier te bieden hebben, of kom nog een keertje terug! 

Dit vind je vast ook leuk!