wandelen bemelerberg bemelen mergel krijt

Veilig op pad in Zuid-Limburg

Van harte welkom!

Zuid-Limburg is een geliefd vakantieoord en het mooie is: er zijn een hoop onontdekte plekken waar je ongestoord kan wandelen, fietsen en genieten van de natuur met de mooiste uitzichten. Op deze pagina geven we tips voor een goed voorbereid bezoek aan Zuid-Limburg.

Vermijd drukte

Je hebt er wellicht een beeld van: een zonnig weekend in het Heuvelland… Dat kan nogal druk zijn. Probeer je wandeling of fietstocht doordeweeks te plannen en tijdens de drukkere middag een lusje langs thuis of je vakantiehuis te maken. Ook verschilt de drukte per locatie. Zo zijn sommige trekpleisters zoals het Drielandenpunt, Valkenburg en de omgeving van Epen, snel druk.

Uitzicht over een bos met mistige ochtenddauw

Ontdek de natuur

Zet je wekker eens wat eerder of maak gebruik van doordeweekse dagen om erop uit te trekken. Dan is het minder druk en heb je bijvoorbeeld meer kans om wilde dieren te spotten! Ontdek ook de minder drukke natuurgebieden van Zuid-Limburg. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Laat je verrassen!

Nog een paar goede tips

We hebben nog een paar goede tips om het samen in Zuid-Limburg veilig en gezellig te houden:

Veilig samen recreëren op een rij:

  • Vermijd drukte
  • Blijf zo veel mogelijk achter elkaar
  • Volg de route met de klok mee
  • Houd je hond aan de lijn
  • Neem altijd je afval mee

Zonder zorgen naar het zuiden

#visitzuidlimburg

Word jij ook zo blij van Zuid-Limburg? Leg jouw bezoek aan de regio vast en deel je foto's met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij laten jouw Zuid-Limburg graag zien aan de rest van de wereld.