Hellingen Beklimmen En Bekijken In Zuid Limburg

Veilig op pad in Zuid-Limburg

Van harte welkom!

Je bent van harte welkom in Zuid-Limburg! Wij helpen je veilig op weg.

Veilig op pad in tijden van corona

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

De Visit Zuid-Limburg Shops zijn geopend en uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates of mail ons bij vragen.

Wijngaard Met Druiven
Een prachtig uitzicht op de mergelwanden onderaan de Bemelerberg

Vermijd drukte

Je hebt er wellicht een beeld van: een zonnig weekend in het Heuvelland… Dat kan nogal druk zijn. In 2020 was het zelfs noodzakelijk om bepaalde gebieden af te sluiten. Dit willen we in 2021 voorkomen. Probeer je wandeling of fietstocht doordeweeks te plannen en tijdens de drukkere middag een lusje langs thuis of je vakantiehuis te maken. Ook verschilt de drukte per locatie. Zo zijn sommige trekpleisters zoals het Drielandenpunt, Valkenburg en de omgeving van Epen, snel druk.

Houd afstand

Het is zo eenvoudig: houd anderhalve meter afstand van je medemens. Kijk vooruit, wijk uit en wees een heer in het wandel- en fietsverkeer. Houd als wandelaars en fietsers onderling afstand, maar houd als je op de fiets zit ook anderhalve meter afstand van wandelaars. Er zijn nou eenmaal smallere en drukkere paden in Zuid-Limburg. Met een beetje geduld en vriendelijkheid is dat geen probleem. Houd dat vakantiegevoel lekker vast!

Mistige Ochtenddauw

Ontdek de natuur

Zet je wekker eens wat eerder of maak gebruik van doordeweekse dagen om erop uit te trekken. Dan is het minder druk en heb je bijvoorbeeld meer kans om wilde dieren te spotten! Ontdek ook de minder drukke natuurgebieden van Zuid-Limburg. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Laat je verrassen!

Nog een paar goede tips

Met afstand houden en drukte vermijden kom je al een heel eind. We hebben nog een paar goede tips om het samen in Zuid-Limburg veilig en gezellig te houden:

Veilig samen recreëren op een rij:

  • Houd afstand
  • Vermijd drukte
  • Blijf zo veel mogelijk achter elkaar
  • Volg de route met de klok mee
  • Houd je hond aan de lijn
  • Neem altijd je afval mee

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle. Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Vakantie vieren in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg heeft zich herpakt na de watersnood. De rivieren en beken kabbelen weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! Juist nu. 95% van de toeristische bedrijven is gewoon open en staan klaar om jou meer dan ooit gastvrij te ontvangen. Waar zijn de gevolgen van de wateroverlast nog zichtbaar en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

Zonder zorgen naar het zuiden