Veilig op pad in Zuid-Limburg

Van harte welkom!

Zuid-Limburg is een geliefd vakantieoord en het mooie is: er zijn een hoop onontdekte plekken waar je ongestoord kan wandelen, fietsen en genieten van de natuur met de mooiste uitzichten. Op deze pagina geven we tips voor een goed voorbereid bezoek aan Zuid-Limburg.

Drukte door Amstel Gold Race

Op 13 en 14 april vindt de jaarlijkse Amstel Gold Race weer plaats. Dat betekent dat het naar verwachting erg druk kan worden rondom Valkenburg en het Heuvelland. Houd dan ook rekening met extra verkeersmaatregelen. Wil je dit weekend gaan wandelen? Kies voor een route in Parkstad of de Grensmaasvallei. Wil je weten waar de wielerklassieker precies langskomt? Bekijk dan de routebeschrijvingen hieronder. 

Fiets en wandel veilig

De holle wegen, ventwegen en buurtschappen van Zuid-Limburg zijn prachtig en uniek voor Nederland. Daarom ook lopen diverse fiets- en wandelroutes over deze weggetjes. Op deze weggetjes vindt je géén stoepen en ook géén fietspaden. Uitwijkmogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Wees je ervan bewust dat auto’s, motoren, scooters en wielrenners deze weggetjes ook gebruiken. Bekijk daarom de verkeerssituatie ter plekke en pas je gedrag daarop aan om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Nog een paar goede tips

We hebben nog een paar goede tips om het samen in Zuid-Limburg veilig en gezellig te houden:

Veilig samen recreëren op een rij:

  • Plan je bezoek doordeweeks
  • Blijf zoveel mogelijk achter elkaar
  • Volg de route met de klok mee
  • Houd je hond aan de lijn
  • Neem altijd je afval mee
  • Test je fietsremmen voor vertrek
  • Draag een fietshelm
  • Reis met het OV naar je startpunt

Ontdek de natuur

Zet je wekker eens wat eerder of maak gebruik van doordeweekse dagen om erop uit te trekken. Dan is het minder druk en heb je bijvoorbeeld meer kans om wilde dieren te spotten! Ontdek ook de minder drukke natuurgebieden van Zuid-Limburg. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Laat je verrassen!

Zonder zorgen naar het zuiden

#visitzuidlimburg

Word jij ook zo blij van Zuid-Limburg? Leg jouw bezoek aan de regio vast en deel je foto's met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij laten jouw Zuid-Limburg graag zien aan de rest van de wereld.