Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Parkstad Roode Beek MTB-route

Parkstad Roode Beek MTB-route

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees zeer voorzichtig als je op pad gaat.
In de afwisselende regio Parkstad Limburg liggen vijf onderling verbonden mountainbikeroutes. De lus MTB-route Brunssum (Roode Beek) is de meest noordelijke, die je door de schitterende omgeving van Schinveld en Brunssum brengt. Op deze route verken je het Schutterspark, de loop van de Roode Beek en de Schinveldse Bossen met zijn hoge naaldbomen en velden waar de runderen vrij grazen. Je begint deze mountainbikeroute bij Park het Plateau in Brunssum en ook onderweg kun je pauzeren bij een fijne horecagelegenheid, zoals het kleine, authentieke familiebedrijf Biej de Tant. Deze mountainbikeroute volg je via de houten palen met daarop de geel-blauwe MTB-plaatjes.

Start- en eindpunt


Klimbos Park het Plateau Brunssum, Ganzepool 17, Brunssum

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


10,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld, classificatie rood
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt