Detail

Parkstad Brunssummerheide MTB-route

De Brunssummerheide is een geweldig natuurgebied om te genieten, uit te waaien en heerlijk te mountainbiken. Dit veelzijdige gebied heeft voor elk wat wils: glinsterende zandvlaktes, dichtbegroeide bossen, kalme kikkerpoelen en vooral ’s zomers de bloeiende heidevelden, die de heuvels paars kleuren zover je kunt kijken. De paden zijn meestal zanderig, soms hellingachtig en altijd uitdagend. We willen je vragen om ze niet te verlaten en de natuur én de wandelaars zo veel mogelijk te sparen. Je begint deze prachtige route bij de horecagelegenheid, waar je na afloop ook kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Deze mountainbikeroute volg je via de houten palen met daarop in het geel/zwart het internationale MTB-teken.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Start- en eindpunt


Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen, Netherlands

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


18,4 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk , classificatie rood
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt