Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Meerssen MTB-route

Meerssen MTB-route

Dicht, ongerept bos, snelle afdalingen en frisse valleien passeer je allemaal op de MTB-route Meerssen. 

Deze avontuurlijke mountainbikeroute brengt je dwars door Buitengoed Geul & Maas: een groen, waterrijk en vers aangelegd natuurgebied waar je ook culturele en architectonische hoogstandjes vindt. 

We vragen je om op de aangegeven wegen te blijven om de natuur op zijn mooist te houden. Je begint deze route bij Brasserie Bie de groeve in Meerssen of B&B Le Reve te Maastricht en doet ook het levendige mergelstadje Valkenburg aan. Let op: door overvloedige regenval is een deel van deze route weggespoeld en tijdelijk omgeleid.

Halverwege de route stil je je trek met een heerlijke, bourgondische maaltijd bij restaurant de Geulhemermolen, met een fenomenaal uitzicht over de sprankelende Geul. 

Deze route maakt deel uit van een uitgebreid bewegwijzerd netwerk van mountainbikeroutes door heel Zuid-Limburg.

Start- en eindpunt


B&B Le Reve, Bodemsweg 3a, Maastricht

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


20,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld, classificatie rood
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt