Maastricht Scharn MTB-route

Maastricht Scharn MTB-route

De grote stad Maastricht geen plek voor mountainbikers? Zeker wel! De MTB-route Maastricht begint in de wijk Amby en brengt je vanuit daar naar de schitterende natuur van Bemelen, Gronsveld en Reijmerstok. 

Zo kom je door het weelderige Savelsbos: een dichtbegroeide strook met prachtige bomen, ruisend struikgewas en vuursteensporen. Om het bos te sparen, vragen we je om op de paden te blijven. 

Deze mountainbikeroute maakt deel uit van het Zuid-Limburg omvattende bewegwijzerde netwerk van in totaal 500 kilometer lang. Deze route weet daarin de hevigste hellingen bergopwaarts te vermijden en is dus geschikt voor iedereen. 

In de gezellige dorpjes onderweg kom je ongetwijfeld een leuk terrasje tegen voor een pauze.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats VV Scharn, Bemelerweg 92, Maastricht

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


28,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld, classificatie groen
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt