Langeafstands­fietsroutes
door Zuid-Limburg

Op de pedalen… en morgen is er weer zo’n dag!

Voor meerdaagse fietstochten over bewegwijzerde routes volg je de langeafstandsfietspaden. Dat is een ideale manier om je vakantie op de fiets door te brengen. Tussendoor slaap je bij accommodaties langs de fietsroute. Vaak zijn de langeafstandsfietsroutes thematisch en kom je tijdens je fietsvakantie helemaal in de sfeer van de route.

Langeafstands­fietsroutes voor jouw fietsvakantie!

Blijf je slapen?

Ben je op doortocht met je fiets? In Zuid-Limburg vind je accommodaties die bijzonder fietsvriendelijk zijn. Een goede nachtrust doet wonderen voor je fietsbenen…

Nog meer fietsplezier!

Fietsen over de zeebodem | 117,3 km

Fiets over een oeroude zeebodem. De vier geschakelde fietslussen nemen je mee op geologische reis door Zuid-Limburg en vertellen elk een ander verhaal over het Krijt-tijdperk, waardoor je steeds een nieuwere en diepere kijk op de omgeving krijgt. 

Route vol verwondering | 104 km

Deze fietsroute van twee lussen door de Grensmaasvallei laat je bij meer dan 30 verwonderplekken luisteren naar bijzondere verhalen via audio-visuele 360 gradentours. Deze tours nodigen uit tot rust en bezinning én geven je een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven. 

Beekdaelenroute | 52,3 km

Fietsen door Beekdaelen is genieten van de prachtige natuur, vergezichten, kastelen, cultuurhistorie en uitrusten bij de gezelligste horeca. Onderweg vertellen locals in de vorm van videoboodschappen waarom Beekdaelen zo bijzonder is. 

Langs de Zuid-Limburgse basilieken | 54,7 & 47,9 km

In Zuid-Limburg hoef je niet lang te zoeken naar religieus erfgoed. Extra speciaal zijn de basilieken: kerken die een eretitel hebben gekregen vanwege hun bijzondere verleden of functie. Twee pelgrimsfietstochten voeren je of langs de basiliek van Meerssen of langs de basilieken van Sittard en Susteren. 

Heuvelland Fietsroute | 41,1 km

Ga tijdens deze route heuvel op, heuvel af van de Sint-Pietersberg in Maastricht naar de Vaalserberg (of andersom) en ontdek de idyllische dorpjes, prachtige vergezichten en vakwerkhuisjes. Na deze route nog niet uitgetrapt? Dan kun je dit rondje makkelijk uitbreiden met aansluitende fietsroutes. 

Van vestingstad naar vestingstad | 57,3 km

Fiets van vestingstad Valkenburg naar vestingstad Sittard (of andersom). Stap op de fiets en bewonder de stadswallen, hoogteburcht en andere indrukwekkende overblijfselen uit de Middeleeuwen en geniet tevens van het prachtige Zuid-Limburgse landschap tussen de twee vestingstadjes in. 

Dit vind je vast ook leuk!

Lange afstandswandelingen in Zuid-Limburg

Wil je de fietskilometers een keertje inruilen voor wandelkilometers? Dan zijn onze lange afstandswandelingen iets voor jou! Ideaal voor een meerdaagse fiets- en wandelvakantie! 

Een fiets huren?

Je fiets thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven een (elektrische) fiets huren. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

Nog niet uitgefietst in Zuid-Limburg?