Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Via Belgica fietsroute Zuid-Limburg

Maastricht Download deze route

Via Belgica fietsroute Zuid-Limburg

Maastricht Fietsroute 58,9 km Moeilijk
Deze fietsroute neemt je mee over de Via Belgica, de oude Romeinse hoofdweg die eeuwen geleden dwars door Zuid-Limburg liep om de Atlantische kust te verbinden met Keulen. Onderweg kun je een kijkje nemen bij verschillende bezienswaardigheden om meer te weten te komen over de Romeinse geschiedenis in Zuid-Limburg. Het startpunt van deze fietstocht ligt bij Maastricht, aan de rand van de Belgische grens. Vervolgens fiets je naar het oosten, richting de Duitse grens, via dorpen Klimmen en Valkenburg. Je kunt er een kijkje nemen bij de Kunrader Steengroeve, Villa de Proosdij, bij de Romeinse Katakomben of plaatsnemen op het Via Belgica zitmeubel in de tuinen van Château Sint Gerlach. De route eindigt in Rimburg, waar je een vicus, oftewel een oud straatdorp, en het graf van een rijke Romeinse vrouw aantreft. De knooppunten die je moet volgen voor deze route zijn: 11-03-01-02-79-08-13-09-104-64-102-61-60-59-56-55-54-53-101-48-50-49-45-47-46-109-41.

Overzicht

Start- en eindpunt

Maastrichtersteenweg 212, 3770 Riemst, Belgium

Soort route

Fietsroute

Afstand

58,9 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website