Krijtfietsroute: fietsen over de zeebodem

Maak een geologische reis per fiets door Zuid-Limburg

Tijdens deze fietsroute door het Zuid-Limburgse krijtlandschap ontdek je indrukwekkende boven- en ondergrondse verhalen. De geologische periode van het Krijt is het overkoepelende thema waardoor je een nieuwe, diepere kijk op de omgeving krijgt.

Bestel in onze webshop

Fietsen over de Zeebodem

De vier lussen van deze Krijt fietsroute nemen je mee op een geologische reis door Zuid-Limburg. Oprijzende kalkwanden, hellingbossen, holle wegen en glooiende graslanden zijn onderdeel van het natuurschoon in het Krijtland.

Fiets over een oeroude zeebodem via deze 4 lussen:

Voor de optimale beleving is de fietsroute onderverdeeld in vier geschakelde lussen. Elke fietslus vertelt een ander verhaal over het Krijt-tijdperk. Toch steken de verhalen uit de andere lussen zo nu en dan de kop op. Hoe kan dat ook anders met een bodem én een geschiedenis die zo gelaagd is? Als fanatieke fietser zou je in een dag door het hele tijdperk kunnen reizen, maar je kunt natuurlijk ook één route kiezen. Kruip in de trappers en ontdek het zelf!

Nog meer steengoede wandel- en fietsroutes

Ga op reis door de geologische periode van het Krijt. Laat je meevoeren langs prachtige kalkwanden, dagbouwgroeves en ontdek het ondergrondse mysterie van Zuid-Limburg.

Dit wil je weten over het bijzondere Zuid-Limburgse krijtlandschap:

#steengoederoutes

Deel jouw mooiste mergelmomenten met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!