Fietsroutes Aken - Luik - Maastricht

Fietsen in de Euregio

Fietsen rondom Aken, Luik en Maastricht betekent fietsen over grenzen, genieten van vergezichten en afwisselende landschappen: langs kalkwanden, uitgestrekte weilanden en de oevers van de Maas. Ontdek de stad en geniet van de natuur: de perfecte combi voor een geslaagde meerdaagse fietstrip. 

Onze eigen Zuid-Limburgse bergroute, de ALM-fietsroute (Aken - Luik - Maastricht), combineert de Heuvelland-Fietsroute, RAVeL 39/38 en de Maasroute in 126 km tot een mooie lus door het Nederlandse Heuvelland, het Land van Herve en langs de oevers van de Maas van Luik naar Maastricht.

De ALM-fietsroute

Ga je de ALM-route fietsen, dan volg je 3 losse bewegwijzerde routes die je van Maastricht naar de Vaalserberg, van de Vaalserberg naar Luik en van Luik naar Maastricht brengen. We leggen ze hieronder voor je uit: 

Bestel in onze webshop

ALM-Fietsroute: Aken-Luik-Maastricht

De ALM-fietsroute verbindt Aken, Luik en Maastricht in 126 kilometer. Geniet van de vergezichten van het Zuid-Limburgse Heuvelland, ontdek het Land van Herve en fiets langs de oevers van de Maas.

Heuvelland-Fietsroute

De Heuvelland-Fietsroute neemt je in 41,1 km mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Sint-Pietersberg naar de Vaalserberg (of andersom). Fiets langs prachtige uitzichten en idyllische dorpjes.

Blijf je slapen?

126 kilometer op één dag is misschien iets te veel van het goede. Even lekker met de beentjes omhoog en bijkomen van het fietsen: overnacht op een van de droomplekjes in Zuid-Limburg. 

De gouden driehoek

De ALM-route verbindt Aken, Luik en Maastricht. Stap zeker even af en neem de tijd om deze steden, hun cultuur, rijke historie en kookkunsten te ontdekken! 

Cycling Connects

De ALM-route is een project in samenwerking met Cycling Connects. Met Cycling Connects ontdek je een bijzonder grensoverschrijdend fietsnetwerk met mooie plekken om te ontspannen, eten, drinken, winkelen, overnachten en meer. Cycling Connects verbindt 3 landen met 1 fietsbeleving: een bijzonder netwerk van fietsroutes door de Euregio Maas-Rijn met een diversiteit aan talen, culturen en landschappen.

Aansluitende fietsroutes

Nog niet uitgetrapt? Deze (langeafstand) fietsroutes sluiten aan op de ALM-route en brengen je naar de mooiste plekjes van de Euregio. 

Vennbahn

Deze fietsroute brengt je langs een unieke variatie landschappen in 125 km van Aken naar Troisvierges. 

Bekijk de route

Aachen - Jülich

Fiets over de voormalige spoorlijn Aachen-Nord in 30 kilometer naar vestingstad Jülich. 

Bekijk de route

Heuvelroute

Ontdek in 100 km de mooiste plekjes van het zuiden van Belgisch Limburg met o.a. Sint-Truiden en Tongeren. 

Bekijk de route

Kalkbaan

Door het centrum van Aken brengt de Kalkbaan je in 19 km naar de start van de Parkstadroute (2024). 

Bekijk de route