Fietsers Bij Knooppunt

Zo werkt fietsen
met de fietsknooppunten

Fietsknooppunten: je kunt er echt alle kanten mee uit…

Door heel Zuid-Limburg vind je genummerde fietsknooppunten. Volg de nummers en je fietst zorgeloos van 1 naar 2. Of van 25 naar 98, maar waarschijnlijk volg je een reeks knooppunten die samen een knooppuntenroute vormen. Het systeem van fietsknooppunten kent alleen maar fans. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Het is supersimpel!

Het enige wat je nodig hebt om een knooppuntenroute te volgen, is een reeks nummers. Er zijn sjieke houders voor op je fietsstuur, maar van ons mag je de nummers van de knooppunten ook op je arm schrijven. Dan is het alleen nog een kwestie van de nummers volgen…

Geen fietsnavigatie nodig

Geen GPS, geen telefoon, geen kaart… Als jij de nummers bij de hand hebt, zorgen wij voor de rest. De rest bestaat uit het in beide richtingen bewegwijzeren van zo’n 150 knooppunten. Daarbij hebben we geen ruimte gelaten voor twijfel. Let op de witte bordjes met de groene symbolen (pijl, omcirkeld knooppuntennummer en fiets) langs de weg en er kan niets misgaan. Tip: binnen de bebouwde kom hangen ze op ooghoogte, buiten de bebouwde kom iets lager.

Vakwerk huisjes fietsen Heuvelland Epen

Fietsknooppunten planner Zuid-Limburg

Wil je je eigen fietsroute digitaal plannen? Dat kan met de fietsknooppuntenplanner. Die heeft alle voordelen van onze fietsknooppuntenkaart, maar dan digitaal. Sla je routes op, bekijk interessante data zoals lengte en hoogtemeters en laat je navigeren over je eigen route.

Koppel fietsen uitzicht heuvels klim

Een fiets huren?

Je fiets thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven een (elektrische) fiets huren. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

De leukste fietsroutes langs knooppunten!

Fietsgids In het Spoor van de Mijnen

Deze fietsroute van 58,6 km door de voormalige Oostelijke Mijnstreek brengt je langs bekende en verborgen sporen uit het mijnverleden. Fiets in 1 dag of deel 'm op in 4 of meer kleinere lussen.

Fietsen naar Vrijheid in Eijsden-Margraten

Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes: Bevrijding van het Maasdal, Bevrijding van het Heuvelland en Bevrijding van het Plateau. Zo kies je zelf hoe lang jouw fietstocht wordt.

Mergelland Fietsroute

Ervaar Zuid-Limburg op zijn mooist via de Mergelland Fietsroute. Bestel deze kaart en vind eenvoudig de weg van de 3 daglussen om optimaal te genieten. Of fiets de gehele route van 155km lang.

Fietsroute Het Heuvelland door de ogen van een kunstenaar

Ga mee op pad met in de inspirerende wereld van Sjef Hutschemakers. Volg deze fietsroute van ca. 35 km en zet voor eventjes de kunstenaarsbril op. Je zult de glooiende heuvels en idyllische dorpjes in Eijsden-Margraten op een nieuwe manier beleven!

Fietsroute Tussen Geul en Maas

Ontdek het prachtige gebied rondom Valkenburg, Margraten en Eijsden per fiets. De 40,2 kilometer lange fietstocht voert je door het westelijke deel van het Heuvelland langs karakteristieke dorpjes en adembenemend natuurschoon.

Fietsroute Klein Heuvelland

Maak tijdens deze 41 kilometer lange fietsroute kennis met het Heuvelland in Zuid-Limburg. Je ontdekt de dorpjes Gulpen, Margraten en Valkenburg aan de Geul, treft de glooiende heuvels en geniet van de indrukwekkende uitzichten onderweg.

Meer Fietsen in Zuid-Limburg