Twee ouderen mensen met fiets in hun hand kijken naar een infopaneel met fietsknooppunten

Zo werkt fietsen
met de fietsknoop­punten

Fietsknooppunten: je kunt er echt alle kanten mee uit…

Door heel Zuid-Limburg vind je genummerde fietsknooppunten. Volg de nummers en je fietst zorgeloos van 1 naar 2. Of van 25 naar 98, maar waarschijnlijk volg je een reeks knooppunten die samen een knooppuntenroute vormen. Het systeem van fietsknooppunten kent alleen maar fans. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Het is supersimpel!

Het enige wat je nodig hebt om een knooppuntenroute te volgen, is een reeks nummers. Er zijn sjieke houders voor op je fietsstuur, maar van ons mag je de nummers van de knooppunten ook op je arm schrijven. Dan is het alleen nog een kwestie van de nummers volgen…

Geen fietsnavigatie nodig

Geen GPS, geen telefoon, geen kaart… Als jij de nummers bij de hand hebt, zorgen wij voor de rest. De rest bestaat uit het in beide richtingen bewegwijzeren van zo’n 150 knooppunten. Daarbij hebben we geen ruimte gelaten voor twijfel. Let op de witte bordjes met de groene symbolen (pijl, omcirkeld knooppuntennummer en fiets) langs de weg en er kan niets misgaan. Tip: binnen de bebouwde kom hangen ze op ooghoogte, buiten de bebouwde kom iets lager.

Een gezin fietst op een zonnige avond over een weg

Onze fietsroutes

Wij hebben eindeloos veel kilometers aan fietsroutes voor je klaarliggen. Ontdek de natuur, daag jezelf uit of kies voor vlak en verdiep je in specifieke onderwerpen tijdens themaroutes. Denk aan een wijnroute, fietsen langs kastelen of maak een tijdreis op je fiets met de bewogen geschiedenis van Zuid-Limburg als onderwerp… Laat je inspireren en bekijk al onze fietsroutes.

De bewegwijzering van de fietsknooppunten langs de weg

Fietskaart

Misschien wel het leukste van het systeem: je kunt heel makkelijk zelf je eigen fietsroute samenstellen, vanuit elk startpunt. Handig daarvoor is de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar in onze webshop. Tussen knooppunten staan afstanden aangegeven, waardoor je eenvoudig de lengte van je fietstocht bepaalt. Wil je je route onderweg toch wijzigen, dan staat er langs de weg op elk knooppunt een overzichtsbord.

Perenoogst In Veilingkisten Langs Weg Met Fietsers In Zuid Limburg

Linksom of rechtsom

Nog een voordeel: de fietsknooppunten zijn naar beide richtingen bewegwijzerd. Dat betekent dat je alle routes in twee richtingen kunt fietsen. Dat kan handig zijn als je een bepaald punt in je route liever eerder of later aan wilt doen, bijvoorbeeld die leuke pauzeplek of topattractie. Kies je uitje!

Een oude man fietst langs twee vakwerkhuizen

Fietsknoop­punten­planner Zuid-Limburg

Wil je je eigen fietsroute digitaal plannen? Dat kan met de fietsknooppuntenplanner. Die heeft alle voordelen van onze fietsknooppuntenkaart, maar dan digitaal. Sla je routes op, bekijk interessante data zoals lengte en hoogtemeters en laat je navigeren over je eigen route.

Lees verder
Een koppel op de fiets kijkt elkaar boven op de berg verliefd aan met achter zich een panorama over de heuvels

Een fiets huren?

Je fiets thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven een (elektrische) fiets huren. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

De leukste fietsroutes langs knooppunten!

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Meer Fietsen in Zuid-Limburg