Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Zo werkt fietsen
met de fietsknooppunten

Fietsknooppunten: je kunt er echt alle kanten mee uit…

Door heel Zuid-Limburg vind je genummerde fietsknooppunten. Volg de nummers en je fietst zorgeloos van 1 naar 2. Of van 25 naar 98, maar waarschijnlijk volg je een reeks knooppunten die samen een knooppuntenroute vormen. Het systeem van fietsknooppunten kent alleen maar fans. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Het is supersimpel!

Het enige wat je nodig hebt om een knooppuntenroute te volgen, is een reeks nummers. Er zijn sjieke houders voor op je fietsstuur, maar van ons mag je de nummers van de knooppunten ook op je arm schrijven. Dan is het alleen nog een kwestie van de nummers volgen…

Geen fietsnavigatie nodig

Geen GPS, geen telefoon, geen kaart… Als jij de nummers bij de hand hebt, zorgen wij voor de rest. De rest bestaat uit het in beide richtingen bewegwijzeren van zo’n 150 knooppunten. Daarbij hebben we geen ruimte gelaten voor twijfel. Let op de witte bordjes met de groene symbolen (pijl, omcirkeld knooppuntennummer en fiets) langs de weg en er kan niets misgaan. Tip: binnen de bebouwde kom hangen ze op ooghoogte, buiten de bebouwde kom iets lager.

Fietsknooppunten planner Zuid-Limburg

Wil je je eigen fietsroute digitaal plannen? Dat kan met de fietsknooppuntenplanner. Die heeft alle voordelen van onze fietsknooppuntenkaart, maar dan digitaal. Sla je routes op, bekijk interessante data zoals lengte en hoogtemeters en laat je navigeren over je eigen route.

Meer Fietsen in Zuid-Limburg