Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Maasroute

Visé (België) Download deze route

Maasroute

Visé (België) Fietsroute 89,9 km Moeilijk
Precies op de grens van Zuid-Limburg en België kolkt en bruist de Maas over zijn ondiepe grindbanken. Op deze fietsroute volg je de grote rivier van Maastricht naar Maasbracht via de karakteristieke Maasdorpen en -stadjes Elsloo, Stein, Urmond, Grevenbicht, Roosteren en Stevensweert. De volledige weg langs de Maas is echter nog veel langer – een ware uitdaging voor geoefende fietsers vanaf het plateau van Langres door drie landen in 1.152 km. Op de Maasroute Zuid-Limburg zie je de vredige pontjes naar België gaan vanaf Geulle, Berg aan de Maas en Grevenbicht, je treft rederij Stiphout aan in Maastricht en het mysterieuze monument Woodhenge in Stein. Ook fiets je door de prachtige natuur van het Elsloërbos, met zijn dicht begroeide hellingen, zijn vele bronnen en zijn weelderige sleutelbloem en daslook. De gezellige terrasjes en restaurantjes met zicht over de rivier zijn legio. Om deze spectaculaire fietsroute te rijden, volg je de speciale Maas-routebordjes. Bekijk de sfeerimpressie!

Overzicht

Start- en eindpunt

Rue de Lanaye 101-113, 4600 Visé, Belgium

Soort route

Fietsroute

Afstand

89,9 km

Knooppuntenlijst

413 > 412 > 411 > 12 > 3 > 1 > 2 > 79 > 8 > 14 > 15 > 16 > 17 > 45 > 80 > 27 > 19 > 13 > 3 > 1 > 39 > 10 > 40 > 37 > 36 > 84 > 93 > 94 > 83

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website