Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wielrenners fietsen langs de tulpen langs de weg

Wielrennen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg: walhalla voor wielrenners

Wielrennen is onlosmakelijk verbonden met Zuid-Limburg. De heuvels, hoogtemeters en hellingspercentages hebben al jaren een magnetische aantrekkingskracht op elke wielrenner. Het gebied is overzichtelijk, het routenet uitgebreid, de kuitenbijters uitdagend en de mogelijkheden tot ontspanning zijn overal, zoals zonnige terrassen, fijne wielerhotels en welness. Ook qua wielerevenementen is Zuid-Limburg de plek waar het allemaal gebeurt..

Klassieke kuitenbijters

Er zijn er die je als gerespecteerd wielrenner ooit een keer moet hebben overwonnen. We hebben het over klassieke kuitenbijters als de Keutenberg (21%, auw!), de Vaalserberg richting het hoogste punt van Nederland en de onverbiddelijke Eyserbosweg. Het is zwaar afzien en intens genieten tegelijk.

Cycling Cauberg Amstel Gold Race bocht

Valkenburg: hét centrum van de wielersport

Als Zuid-Limburg hét wielerwalhalla van Nederland is, is Valkenburg daar weer het epicentrum van. Alles komt hier bij elkaar: wielerhistorie, de beroemde Cauberg, maar ook wielerspeciaalzaken, wielerhotels, de Amstel Gold Race Experience en Par’Course: een compleet wielerdorp met een fitnessschool, fietsverhuur, hotel en het Shimano Experience Center.

Medium Portret Tom Dumoulin 2020

Tom Dumoulin - professioneel wielrenner team Jumbo-Visma:

"Ik kan me geen beter trainingsgebied wensen dan het glooiende landschap van Zuid-Limburg. Elke helling is onderdeel van een wedstrijdparcours. En dat in mijn eigen achtertuin!"

De leukste hotels voor een wielrenuitstapje

Zoek je een hotel om tijdens je weekend of week wielrennen in Zuid-Limburg te overnachten? Na een lekker bourgondische ontbijtje stap je hup op je fiets en leg je binnen de kortste keren de mooiste routes af in het mooie Zuid-Limburgse landschap. De hotels hebben diverse wielren-faciliteiten zoals speciale fietsenstallingen en kleedruimtes. Wat wil je als wielerliefhebber nog meer? 

Wielercafés voor de echte wielrenfan

Wielrenners beklimmen een berg met mooi uitzicht op de achtergrond tijdens de Amstel Gold Toerversie

Fiets de Amstel Gold Race 365 dagen per jaar!

Er zijn drie verschillende lussen bewegwijzerd in Zuid-Limburg. Samen vormen ze het parcours van de Amstel Gold Race wedstrijd. Je kunt het hele parcours ineens fietsen. Doe je het liever wat rustiger aan? Fiets dan een van de losse lussen. 

wielrennen zon schaduw

Een racefiets huren?

Je racefiets thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven racefietsen in alle vormen en maten huren. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

Meer routes in Zuid-Limburg