Twee wielrenners beklimmen een Zuid-Limburgse heuvel

Wielrennen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg: walhalla voor wielrenners

Wielrennen is onlosmakelijk verbonden met Zuid-Limburg. De heuvels, hoogtemeters en hellingspercentages hebben al jaren een magnetische aantrekkingskracht op elke wielrenner. Het gebied is overzichtelijk, het routenet uitgebreid, de kuitenbijters uitdagend en de mogelijkheden tot ontspanning zijn overal, zoals zonnige terrassen, fijne wielerhotels en welness. Ook qua wielerevenementen is Zuid-Limburg de plek waar het allemaal gebeurt..

Groepje van professionele dameswielrenners op weg naar de finish

14 augustus: Tour de France Femmes in Valkenburg

Valkenburg aan de Geul is op woensdag 14 augustus de startplaats van de vierde etappe van de derde editie van de Tour de France voor vrouwen. Moedig de dames van de internationale wielertop aan op de Geulhemmerweg, Bemelerberg of de Cauberg! 

Lees verder

Klassieke kuitenbijters

Er zijn er die je als gerespecteerd wielrenner ooit een keer moet hebben overwonnen. We hebben het over klassieke kuitenbijters als de Keutenberg (21%, auw!), de Vaalserberg richting het hoogste punt van Nederland en de onverbiddelijke Eyserbosweg. Het is zwaar afzien en intens genieten tegelijk.

Het peloton van de Amstel Gold Race fiets door een bocht richting de Cauberg

Valkenburg: hét centrum van de wielersport

Als Zuid-Limburg hét wielerwalhalla van Nederland is, is Valkenburg daar weer het epicentrum van. Alles komt hier bij elkaar: wielerhistorie, de beroemde Cauberg, maar ook wielerspeciaalzaken, wielerhotels, de Amstel Gold Race Experience en Par’Course: een compleet wielerdorp met een fitnessschool, fietsverhuur, hotel en het Shimano Experience Center.

Een portretfoto van Tom Dumoulin in zijn Limburgse fietsoutfit

Tom Dumoulin - oud-wielrenner

"Mijn grootste wielersuccessen behaalde ik door mijn trainingsrondjes te kunnen fietsen in het glooiende landschap van Zuid-Limburg. Elke helling is onderdeel van een wedstrijdparcours. En dat in mijn eigen achtertuin!"

#samenopweg

Wat doe je als wielrenner als je langs een groep wandelaars fietst? #samenopweg zet zich in om Zuid-Limburg leefbaar te houden voor zowel toeristen als bewoners. Ontdek wat jij kan doen om een positieve invloed achter te laten op het wonen, werken en recreëren in de regio. Weet jij hoe je je steentje kan bijdragen?

De leukste droomplekjes voor een wielrenuitstapje

Zoek je een hotel om tijdens je weekend of week wielrennen in Zuid-Limburg te overnachten? Na een lekker bourgondische ontbijtje stap je hup op je fiets en leg je binnen de kortste keren de mooiste routes af in het mooie Zuid-Limburgse landschap. De hotels hebben diverse wielren-faciliteiten zoals speciale fietsenstallingen en kleedruimtes. Wat wil je als wielerliefhebber nog meer? 

Wielercafés voor de echte wielrenfan

Fietsers aan de bar in een fietscafé bij de Amstel Gold Race Xperience

Amstel Gold Race Experience

De Amstel Gold Race Experience is verhuisd naar het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul, met faciliteiten zoals douche, fietsverhuur, routeplanning en horeca. Ideaal voor wielerliefhebbers!

Interieur van een restaurant met sfeervolle kaarsjes en een grote wijnkoeler op de bar.

De Zoete Zoen

In het wielercafé van Restaurant-Schenkerij De Zoete Zoen geniet je van verse vlaai, een lekker biertje en/of Limburgse streekgerechten te midden van allerlei wielrenshirts en handtekeningen! 

Een vol terras bij wandel- en fietscafé de Holle Eik

Wandel- en fietscafé De Holle Eik

In het gezellige café of op het terras kun je genieten van een pilsje of een speciaalbier van de tap. Of neem een heerlijk kopje koffie met een vers stuk Limburgse vlaai van de dorpsbakker. 

Wielrenners beklimmen een berg met mooi uitzicht op de achtergrond tijdens de Amstel Gold Toerversie

Fiets de Amstel Gold Race 365 dagen per jaar!

Er zijn drie verschillende lussen bewegwijzerd in Zuid-Limburg. Samen vormen ze het parcours van de Amstel Gold Race wedstrijd. Je kunt het hele parcours ineens fietsen. Doe je het liever wat rustiger aan? Fiets dan een van de losse lussen. 

Groep wielrenners in de winterzon

Een racefiets huren?

Je racefiets thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven racefietsen in alle vormen en maten huren. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

Lees verder

Meer routes in Zuid-Limburg

Een man wijst naar iets in de verte en zijn vrouw kijkt ernaar

Fietsen

Ontdek de mooiste fietsroutes van Zuid-Limburg

Lees verder
Twee wandelaars die richting de krijtwanden lopen

Wandelen

Honderden kilometers aan wandelpaden liggen klar voor je voeten!

Lees verder
Man met oranje shirt is aan het mountainbiken in het groene bos

Mountainbiken

MTB-paradijs voor thrillseekers, profs en rookies.

Lees verder

#wielrenwalhalla

Picture-perfect panorama tijdens jouw ronde Zuid-Limburg? Deel jouw panoramische fietsfoto via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.