Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

wielrennen krans pasen wegkruis

Wielrennen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg: walhalla voor wielrenners

Wielrennen is onlosmakelijk verbonden met Zuid-Limburg. De heuvels, hoogtemeters en hellingspercentages hebben al jaren een magnetische aantrekkingskracht op elke wielrenner. Het gebied is overzichtelijk, het routenet uitgebreid, de kuitenbijters uitdagend en de mogelijkheden tot ontspanning zijn overal, zoals zonnige terrassen, fijne wielerhotels en welness. Ook qua wielerevenementen is Zuid-Limburg de plek waar het allemaal gebeurt..

Klassieke kuitenbijters

Er zijn er die je als gerespecteerd wielrenner ooit een keer moet hebben overwonnen. We hebben het over klassieke kuitenbijters als de Keutenberg (21%, auw!), de Vaalserberg richting het hoogste punt van Nederland en de onverbiddelijke Eyserbosweg. Het is zwaar afzien en intens genieten tegelijk.

Medium Portret Tom Dumoulin 2020

Tom Dumoulin - professioneel wielrenner team Jumbo-Visma:

"Ik kan me geen beter trainingsgebied wensen dan het glooiende landschap van Zuid-Limburg. Elke helling is onderdeel van een wedstrijdparcours. En dat in mijn eigen achtertuin!"

Amstel Gold Race Wielrennen Peloton Voet Van Cauberg Valkenburg

Valkenburg: hét centrum van de wielersport

Als Zuid-Limburg hét wielerwalhalla van Nederland is, is Valkenburg daar weer het epicentrum van. Alles komt hier bij elkaar: wielerhistorie, de beroemde Cauberg, maar ook wielerspeciaalzaken, wielerhotels, de Amstel Gold Race Xperience en Par’Course: een compleet wielerdorp met een fitnessschool, fietsverhuur, hotel en het Shimano Experience Center.

Wielercafés voor de echte wielrenfan

Meer routes in Zuid-Limburg

#wielrenwalhalla

Picture-perfect panorama tijdens jouw ronde Zuid-Limburg? Deel jouw panoramische fietsfoto via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.