Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Ontdek de leukste routes in Zuid-Limburg

Samen heerlijk erop uit!

Zuid-Limburg kent veel bezienswaardigheden maar ook nog heel veel onbekende plekjes die zeer zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met onze thema fietsroutes leer je het echte Zuid-Limburg kennen. Onderstaand vind je de 3 populairste thema fietsroutes van dit moment. Ontdek het hart van het Heuvelland of het prachtige gebied van Park Gravenrode. Of verken je liever de landsgrenzen van Zuid-Limburg? Welke route je ook kiest, elke thema fietsroute kent voldoende rustpunten waar Bourgondische gastvrijheid hoogtij viert.

 

Top 3 meest populaire routes

1

Hartje Heuvelland

Mechelen, het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland vormt de startplek van deze Hartje Heuvelland fietsroute van 55 km. De benaming van deze pittige tocht laat geen ruimte voor twijfel, want in het hart van het Heuvelland loopt geen meter asfalt vlak. Ook tijdens een kort uitstapje naar de Belgische Voerstreek is klimmen en dalen het devies. Ook hier zijn de heuvels vaak kort en wordt elke inspanning steevast beloont met de mooiste vergezichten.

Bekijk en download de route
2

Park Gravenrode route

De Park Gravenrode route is een internationale fietsroute van 24 km. De route start bij de Abdij van Rolduc en neemt via fietsrouteknooppunten al snel een kijkje over de Duitse grens. Je volgt de loop van de rivier de Worm en ontdekt Park Gravenrode, hét toeristisch kroonjuweel van Zuid-Limburg. Deze fietsroute passeert topattracties als Gaia Zoo, Megaland en Mondo Verde. Niet voor niets werd deze streek in 2009 bekroond tot winnaar van de EDEN Award.

Bekijk en download de route
3

Drie-Grenzenroute

De grenzen opzoeken was nog nooit zo leuk. Deze route van 38 km laat je kennismaken met mooie plekjes in Duitsland, België en het Zuid-Limburgse Heuvelland. Vanaf het Drielandenpunt in Vaals daal je over Duits grondgebied af naar het centrum van de grensstad. Via het Duitse Orsbach klim je uit het dal van de Selzerbeek en leer je het Heuvelland kennen. Als kers op de taart steek je de Nederlandse grens over naar België ter hoogte van de meest zuidelijk gelegen grenspaal van Nederland.

Bekijk en download de route

Webshop producten

Nog meer fietsplezier in Zuid-Limburg...

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website