Wielrenner fietst een heuvel op met zonsondergang

De mooiste fietsroutes
in Zuid-Limburg

Op de meest populaire fietsroutes zit je altijd goed

Er zijn eindeloos veel fietsroutes in Zuid-Limburg, maar waar begin je? Met de populairste routes zit je altijd goed. Ontdek ze doordeweeks of tijdens een zomeravond als je het fietspad voor jezelf wilt. Met de themaroutes leer je ook nog ontzettend veel over het mooie Zuid-Limburg. Vergeet niet om jezelf te trakteren op een welverdiende pauze!

Top 3 mooiste fietsroutes in Zuid-Limburg

Groep wielrenners in de winterzon
1

Hartje Heuvelland

Deze fietsroute start in Mechelen, het idyllische hart van het Heuvelland. Hier loopt geen meter asfalt vlak, dus bereid je voor op pittige hellingen en flink dalen. Het is alle inspanning waard, zodra je getrakteerd wordt op het uitzicht… Je maakt zelfs een klein uitstapje naar de Belgische Voerstreek.​

Natuurstenen grenspaal met daarachter de wapperende vlaggen van Duitsland, Nederland en België
2

Drie-grenzenroute

Als je in Zuid-Limburg dan toch zo dichtbij Duitsland en België bent, is het ook leuk om die grenzen over te steken. Tijdens de Drie-grenzenroute passeer je niet alleen het beroemde Drielandenpunt, maar ook de mooiste plekjes in de buurt, zoals het schilderachtige Selzerbeekdal, Duitse en Belgische dorpjes en de mooiste stukken van het Heuvelland.

Een grote vijver met aanliggende gebouwen in Park Gravenrode
3

Park Gravenrode route

Vanuit het grootste abdijcomplex van de Benelux, Abdij Rolduc, start een bijzonder groene fietstocht door stedelijk gebied. Volg het grensriviertje de Worm en maak kennis met Park Gravenrode: de toeristische hotspot van Parkstad met de GaiaZOO, Mondo Verde en de langste trap van Nederland!

Twee ouderen mensen met fiets in hun hand kijken naar een infopaneel met fietsknooppunten

Fiets­knooppunten Zuid-Limburg

Maak kennis met het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten. Zo ontdek je niet alleen de meest populaire routes, maar ook de onbekendere themaroutes die het ontdekken waard zijn. Ben je al een beetje bekend in Zuid-Limburg? Met de fietsknooppuntenkaart of de fietsknooppuntenplanner bepaal je makkelijk je eigen fietsroutes.

De leukste fietskaarten!

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

Met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Fietsroute Klein Heuvelland

Maak tijdens deze 41 kilometer lange fietsroute kennis met het Heuvelland in Zuid-Limburg.

Fietsroute De Drielanden Ronde

De Euregio is een waar fietsparadijs met het Drielandenpunt als (letterlijk) hoogtepunt.
Close up van twee fietsen met op de achtergrond twee mensen op een bankje die genieten van het uitzicht

Een fiets huren?

Je fiets thuis gelaten? Geen probleem! Het hele jaar door kun je bij verschillende verhuurbedrijven een (elektrische) fiets huren. Bekijk het aanbod, haal hem op of laat hem bezorgen op je vakantieadres. Veel fietsplezier!

Lees verder

Meer Fietsen in Zuid-Limburg