Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kerken en kloosters in Zuid-Limburg

Mysterieus verleden

De klokken van het Zuid-Limburgse land schallen uit menige kerktoren. De roerige religieuze geschiedenis van de regio liet zijn sporen na in de vorm van talloze bouwwerken: kerken, kloosters, abdijen, basilieken en kapellen… de weg naar God was nooit lang. Beleef vandaag de dag de levende resten van een geestelijk verleden én heden, in één van de vele religieuze bouwwerken van Zuid-Limburg. Ze zijn diep vervlochten met de identiteit van deze regio. Ben je ook zo bekoord door religieuze architectuur en kunst? Een bezoek aan een van onze adressen mag je dan eigenlijk niet overslaan.

De mooiste heilige plekjes

Basiliek O.L.V. van het H. Hart te Sittard

Gebouwd in de 19e eeuw als bedevaartskerk voor de vele pelgrims die hier Maria kwamen vereren. De eerste kerk in ons land die de titel Basiliek kreeg.

Lees meer

St. Cunibertuskerk te Wahlwiller

De kerk werd in 1215 voor het eerst vermeld. Deze kerk geniet vooral internationale bekendheid door de wandschilderingen en de kruiswegstaties die vervaardigd werden door de bekende schilder Aad de Haas.

Lees meer

St. Martinuskerk in Vijlen

De St. Martinuskerk van Vijlen ligt langs de hoofdweg van Vijlen op 195,62 meter boven AP en is daarmee de hoogstgelegen parochiekerk van Nederland. De toren van de kerk van Vijlen is vanuit de wijde omtrek te zien en fungeert als landmark.

Lees meer

De Karelhoeve met kapel in Munstergeleen

Pater Karel Houben werd op 3 juni 2007 heilig verklaard. Hij werd de heilige van Mount argus genoemd vanwege zijn genezende handen. De kapel en geboortehuis zijn dagelijks geopend van 09.00 - 18.00 uur.

Lees meer

Redemptoristenklooster te Wittem

Redemptoristenklooster met kerk en Gerarduskapel dat veel bedevaartgangers trekt. In de authentieke kloosterbibliotheek worden regelmatig diverse evenementen, exposities en concerten georganiseerd.

Lees meer

Wegkruizen, kapellen en heiligbeelden: gedenktekens in het Limburgse landschap

Over Abdij Rolduc in Kerkrade
Over Abdij Rolduc in Kerkrade Herman (46) uit Waardenburg over zijn bezoek aan Abdij Rolduc

De rococobibliotheek in Abdij Rolduc was een bijzondere ontdekking! Het verbaast met niets dat dit hele complex UNESCO Werelderfgoed is. Ook de natuur eromheen leent zich goed voor een mooie wandeling.

Ontdek meer historisch erfgoed in Zuid-Limburg

Tip: De basiliek van het Heilig Sacrament in Meerssen is moeilijk over het hoofd te zien. Dit indrukwekkende staaltje Maasgotiek vormt een hoogtepunt van de religieuze architectuur in Zuid-Limburg. Meerssen was in vroeger tijden een waar pelgrimsoord door de mirakels die zich volgens de overlevering in deze basiliek hebben voltrokken. Kom jij deze wonderlijke plek ook bezoeken?

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website