Kalkbaan Simpelveld tot de Vennbahn

Kalkbaan Simpelveld tot de Vennbahn

Deze 19 km lange fietstocht voert je vanuit Simpelveld richting de Duitse grens. Vandaa ruit fiets je van het Akense buitengebied oa door het gehucht Vetschau. Dit typische lintdorp ontstond langs de middeleeuwse verbindingsweg tussen Heerlen en Aken. Onderweg zie je sporen uit de geschiedenis zoals de overblijfselen van de Westwall, piramidevormige betonblokken om tanks tegen te houden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via het stedelijkere Laurensberg, een voorstad van Aken, fiets je de keizerstad in richting het begin van de Vennbahn op de Fischmarkt. Deze route is bewegwijzerd met de speciale Kalkbaan-bordjes. In Duitsland zijn deze kleiner en worden ze soms afgewisseld met algemene fietsbordjes. Vanaf het centrum van Aken volg je de route via de Vennbahn-bordjes.
+5
Kalkbaan Simpelveld tot de Vennbahn - Foto 0
Kalkbaan Simpelveld tot de Vennbahn - Foto 1
Kalkbaan Simpelveld tot de Vennbahn - Foto 2
Kalkbaan Simpelveld tot de Vennbahn - Foto 3

Start- en eindpunt


Station Miljoenenlijn, Stationstraat 22 te Simpelveld

Soort route


Fietsroute

Afstand


19,1 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.