Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wilde rode bloemen in een prachtig weids uitzicht over het heuvellandschap

Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast in de zomer van 2021

Info over de gevolgen van de wateroverlast en je vakantie of dagje uit

Zuid-Limburg heeft zich snel herpakt na de watersnood van juli 2021. De rivieren en beken kabbelen al lang weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! Juist nu. Toeristische bedrijven zijn open en staan klaar om jou meer dan ooit gastvrij te ontvangen. De gevolgen van de wateroverlast zijn nauwelijks nog zichtbaar en de schade is grotendeels hersteld. Heb je toch nog vragen? Wij helpen je veilig op weg.

FAQ over jouw vakantie en de gevolgen van de wateroverlast

Update 14 september 2021. De veel gestelde vragen hebben we op een rij gezet.

Noorbeek

Kan ik gewoon op vakantie of een dagje uit in Zuid-Limburg?

Ja, je kan gewoon op vakantie naar Zuid-Limburg. Sterker nog, je bent van harte welkom, juist nu! De meeste bedrijven hebben geen wateroverlast gehad, zijn open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen na een lange corona-lockdown. Heb je een accommodatie of activiteit geboekt en heb je vragen? Neem dan contact op met deze locatie.

Is Valkenburg aan de Geul bereikbaar? Ja!

Het centrum van Valkenburg is hersteld en weer helemaal geopend. Je bent van harte welkom!

Kan ik nu op vakantie naar Valkenburg? Ja!

Ja, dat kan. Graag zelfs! Dé manier om ondernemers in Valkenburg een steuntje in de rug te geven is om hier vakantie te komen vieren. Ondernemers staan voor je klaar om je gastvrij te ontvangen. Er is weer zoveel leuks te doen! Heb jij al een vakantie gepland?

Heidebloemetjes Brunsummerheide
Hellingsbos Simpelveld Mariabeeldje

Zijn attracties in Valkenburg geopend? Ja!

Ja, de attracties zijn weer geopend. Sterker nog, ze zijn blij met jouw komst! Er zijn enkele uitzonderingen die nog niet volledig geopend zijn. Kijk voor actuele informatie op de website van de attractie.

Kan ik een wandeling maken in het buitengebied rondom Valkenburg?

De wandelpaden en wegen in het buitengebied zijn inmiddels opgeruimd en weer veilig begaanbaar. 

Het Oostervoetpad blijft afgesloten tussen de drie beeldjes en de nieuwe brug bij het Beverpad. Dit pad is door de wateroverlast dermate vernield dat het pad nog niet veilig begaanbaar is.​

Met De Veer Over De Maas

Veilig met het fietsveertje over de Maas

De fietsveerpontjes in Rivierpark Maasvallei kunnen weer veilig uitvaren om de Maas over te steken. Het autoveer van Berg-Meeswijk en de voet- en fietsveer 't Vaerke Grevenbicht (NL) - Rotem (BE) blijven wel nog gesloten, daar zijn de nodige herstelwerkzaamheden nodig na het extreme hoogwater. 

Ontwerp Zonder Titel (44)

Webshop Visit Zuid-Limburg is weer geopend!

Op zoek naar een kaart of brochure voor je vakantie? Je kunt weer bestellingen plaatsen in onze Visit Zuid-Limburg webshop. Let wel op: door de overstromingen is een deel van onze voorraad verloren gegaan, wij hebben dus helaas nog niet alle producten voorhanden.