Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Actief erop uit in Zuid-Limburg

Genieten van het Limburgs landschap

Actievelingen en sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Zuid-Limburg! Nergens kun je fijner actief de deur uit dan in Zuid-Limburg. Of het nu gaat om unieke ondergrondse avonturen, recreatie in of op het water, survival-, wandel- of fietstochten, een potje golf of spectaculaire in- en outdoor games, nergens kan dit uitdagender en mooier dan tussen de glooiende heuvels van het Limburgse landschap!

Tips om actief erop uit te gaan

 1. Biking & Hiking

  Biking & Hiking Tijdens een fiets- of wandeltocht door Zuid-Limburg waan je je in het buitenland. Het glooiende heuvellandschap is een lust voor het oog van de recreatieveling die onderweg van het uitzicht wil genieten, maar ook voor de sportieveling die gaat voor de echte kuitenbijters!

 2. Ondergrondse avonturen

  Ondergrondse avonturen Onder de heuvels van Zuid-Limburg gaat een mysterieuze mergelwereld schuil. Ben je op zoek naar spanning en sensatie? De gangenstelsels van Valkenburg en Maastricht zijn de perfecte plek om nieuwe avonturen te beleven. Fietsen, klauteren, lasergamen en griezelen: het kan allemaal onder de grond!

 3. Spetterende activiteiten

  Spetterende activiteiten Voel je als een vis in het water in de prachtige natuurgebieden en diverse (buiten)zwembaden van Zuid-Limburg. Verken het ongerepte Grensmaas gebied per kajak, kano of raft of plons in een van de leuke zwembaden in de regio.

 4. Sport & adventure

  Sport & adventure Actievelingen kunnen hun hart ophalen in Zuid-Limburg. Er zijn meer dan genoeg verrassende en avontuurlijke sportieve activiteiten te beleven. Van adventure tochten in het Heuvelland tot skiën alsof je in het buitenland bent!

 5. Indoor activiteiten

  Indoor activiteiten Nederland heeft natuurlijk niet het meest voorspelbare weer. In Zuid-Limburg is dat echter absoluut geen probleem! Je vindt hier vele actieve indoor activiteiten. Ski of snowboard in de grootste overdekte skipiste ter wereld, ga zwemmen in een subtropisch zwemparadijs of overwin je hoogtevrees op de klimmuur.

 6. Paardrijden & mennen

  Paardrijden & mennen Maak gebruik van de paardenkracht van een trouwe ros en ontdek Zuid-Limburg op een andere manier! Trek de heuvels in met een huifkar of bekijk de dorpjes van hoger af en verken het gebied te paard.

 7. Hoog boven de grond

  Hoog boven de grond Bewonder Zuid-Limburg vanuit een geheel nieuwe invalshoek! Vlieg mee in een zweefvliegtuig of stap in het mandje van een luchtballon en glij hoog in de lucht over het prachtige landschap.

 8. Golfen

  Golfen Sla een hole in one op de mooiste golfbanen van Nederland! De heuvels van Zuid-Limburg bieden een prachtig decor voor professionele golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden, middenin de natuur.

 9. Hardlopen & Trailrunning

  Hardlopen & Trailrunning Trek je hardloopschoenen aan en geniet van de vrije natuur in Zuid-Limburg.

 10. Zwemmen

  Zwemmen In elke hoek van Zuid-Limburg vind je wel een zwembad. Genoeg opties om een leuke dag te hebben, dus! Of je nu een middagje recreatief wilt zwemmen met het gezin of sportief bezig wilt zijn.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website