Actief erop uit in Zuid-Limburg

Genieten van het Limburgs landschap

Actievelingen en sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Zuid-Limburg! Nergens kun je fijner actief de deur uit dan hier. Het glooiende heuvellandschap is een lust voor het oog van de recreatieveling die onderweg van het uitzicht wil genieten, maar ook voor de sportieveling die gaat voor spanning en sensatie. Of het nu gaat om unieke ondergrondse avonturen, recreatie in of op het water, survival-, wandel- of fietstochten, een potje golf of spectaculaire in- en outdoor games.

Onze tips voor actievelingen!

Wandelen & Fietsen

Ondergrondse avonturen

Onder de heuvels van Zuid-Limburg gaat een mysterieuze mergelwereld schuil. Ben je op zoek naar spanning en sensatie? De gangenstelsels van Valkenburg en Maastricht zijn de perfecte plek om nieuwe avonturen te beleven. Fietsen, klauteren, lasergamen en griezelen: het kan allemaal onder de grond!

Spetterende activiteiten

Voel je als een vis in het water in de prachtige natuurgebieden en diverse (buiten)zwembaden van Zuid-Limburg. Verken het ongerepte Grensmaas gebied per kajak, kano of raft of plons in een van de leuke zwembaden in de regio.

Sport & adventure

Actievelingen kunnen hun hart ophalen in Zuid-Limburg. Er zijn meer dan genoeg verrassende en avontuurlijke sportieve activiteiten te beleven. Van adventure tochten in het Heuvelland tot skiën alsof je in het buitenland bent!

Indoor activiteiten

Nederland heeft natuurlijk niet het meest voorspelbare weer. In Zuid-Limburg is dat echter absoluut geen probleem! Je vindt hier vele actieve indoor activiteiten. Ski of snowboard in de grootste overdekte skipiste van Europa, ga zwemmen in een subtropisch zwemparadijs of overwin je hoogtevrees op de klimmuur.

Een uniek landschap

Ons unieke landschap maakt Zuid-Limburg het meest markante stukje Nederland. Geroemd om haar groene golvende heuvels, uitgestrekte plateaus, typische vakwerkboerderijen, de bloeiende boomgaarden, graften en holle wegen. Gewild om haar savoir vivre vol cultuur, tradities en liefde voor lokale lekkernijen.

⟶ Blog van Jenneke

Gááf: mountainbiken door de grotten!

Grotbiken in Valkenburg is dé ondergrondse beleving. Met een lampje op je hoofd betreed je de grotten. Onze blogger Jenneke croste dapper door de donkere Sibbergroeve heen, dwars door het stof en langs alle mergel. 

Lees haar blog

Paardrijden

Maak gebruik van de paardenkracht van een trouwe ros en ontdek Zuid-Limburg op een andere manier! Trek de heuvels in met een huifkar of bekijk de dorpjes van hoger af en verken het gebied te paard.

Hoog boven de grond

Bewonder Zuid-Limburg vanuit een geheel nieuwe invalshoek! Vlieg mee in een zweefvliegtuig of stap in het mandje van een luchtballon en glij hoog in de lucht over het prachtige landschap.

Golfen

Sla een hole in one op de mooiste golfbanen van Nederland! De heuvels van Zuid-Limburg bieden een prachtig decor voor professionele golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden, middenin de natuur.

Hardlopen & Trailrunning

Het Zuiden van Limburg kent genoeg natuurgebieden waar je kilometerslang door de bossen en heidegebieden kunt hardlopen. Trek je hardloopschoenen aan en geniet van de vrije natuur in Zuid-Limburg. 

Zwemmen

In elke hoek van Zuid-Limburg vind je wel een zwembad. Genoeg opties om een leuke dag te hebben, dus! Of je nu een middagje recreatief wilt zwemmen met het gezin of sportief bezig wilt zijn.

 

Wil je iets totaal anders ontdekken?