Wandelaars zijn op pad door de wei en kijken uit op een huis

Wandel walhalla Zuid-Limburg

Wandelproof overnachtingen

Wat je je bij een wandelproof overnachting in Zuid-Limburg moet voorstellen, vraag je? Hoe klinkt een plek die omringd is door wandelroutes, waar de prachtige omgeving jouw voetenpijn doet vergeten en waar je je kan opladen voor een frisse nieuwe wandeldag? Om voor te applaudisseren, toch? Begin maar met klappen, want deze top 10 checkt alle boxen!

10 slaapplekken waar je ontspannen je wandelschoenen kan aantrekken

Wandelaar op een zomerse dag in het heuvellandschap in Gulpen

Stap voor stap ontdekken!

Holle wegen, glooiende heuvels, open plateaus tot pittoreske dorpen: die Zuid-Limburgse parels wil je toch allemaal verkennen. Met onze wandelroutes doe je dat op een leuke manier; van culinair tot sportief

Walking Limburg

Wandelen met begeleiding

Wandelsportcentrum Walking Limburg helpt je graag op weg! Met conditietrainingen, conditietesten, dagelijks begeleide wandeltraingen en georganiseerde wandelvakanties. Bekijk de mogelijkheden en meld je aan.

Mindful Walk Clinic Sportcommitment

Mindful in je schoenen staan

Al wandelend door de Valkenburgse natuur leer je onder begeleiding bewust focus en aandacht te brengen naar het 'hier en nu'. Zo maak jij je hoofd lekker leeg en geniet je meer van het moment

Voetpad met Jacobsbord en rustbank met uitzicht

Wandeltip: Pelgrimsroute Jacobspad

Wist je dat de internationaal bekende pelgrimsroute Camino de Santiago ofwel het Jacobspad gewoon door Zuid-Limburg loopt? Hoe bijzonder! Deze route geeft rust, laat je nadenken over wat echt belangrijk is in het leven en brengt inzichten. Met onderweg genoeg ruimte voor het religieuze verleden en de prachtige natuur en cultuur. Ontmoet nieuwe vrienden en wees welkom!

⟶ Blog van Jenneke & Leonie
Romeinse Katakomben Stiltewandeling

Net even anders onthaasten

Vloggers Jenneke & Leonie weten als geen ander hoe het is om het druk te hebben. Hoe kun je nu onthaasten op een nét wat andere manier? Ze testen de kracht van een spirituele stiltewandeling. Wat zou hun eindoordeel zijn?

Kijk mee!

Meer tips voor wandelaars en hun overnachting in Zuid-Limburg

We hebben al wat wandel- en verblijftips verklapt, maar vooruit nog een paar omdat we er zelf ook zo enthousiast van worden.

#wandelwalhalla

Vind jij Zuid-Limburg ook een waar wandel walhalla? Deel dan jouw meest bijzonder wandelfoto in actie via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.