Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Processie Eys

Zuid-Limburg viert het leven

En jij bent uitgenodigd!

Geel-witte vlaggetjes langs de weg bij de processie? Een kale den midden in het dorp? Zuid-Limburg heeft unieke tradities die je nergens anders in Nederland tegenkomt. Het rijke verleden blijft springlevend door het koesteren van deze bijzondere Zuid-Limburgse cultuur en tradities. De meeste daarvan komen voort uit de religieuze historie van de regio.

Verdiep je in deze 5 tradities

Amelberga basiliek in Susteren - voorkant gefotografeerd vanaf het plein met een historisch weergave op infopaal

Heiligdomsvaart Susteren

Eens in de zeven jaar vindt in Susteren de Heiligdomsvaart plaats, een traditie die al meer dan 500 jaar bestaat. In 2021 kun je deze bijzondere gebeurtenis weer beleven. Aanschouw het openluchtspel en bewonder de Reliekenstoet. 

Typisch Limburgs

Ook buiten deze tradities kent Zuid-Limburg veel cultuur: van zoete lekkernijen tot de grote verscheidenheid aan dialecten.