Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Zuid-Limburgse Cultuur

Dompel jezelf onder in de Zuid-Limburgse tradities

Processies, schuttersfeesten en natuurlijk het beroemde carnaval...
Zuid-Limburg heeft een unieke cultuur vol eeuwenoude tradities.

Rooms-katholieke kerk

De sterke invloed van de Rooms-katholieke kerk is nog steeds te merken tijdens Aswoensdag (de dag waarop het carnavalsfeest sluit), tijdens de feestelijk versierde processies en op de schuttersfeesten waar patroonheiligen op een voetstuk staan.

Oogstdankfeesten

Breng een bezoek aan de Oogstdankfeesten of aanschouw de planting van de mei-den en laat dat oerlimburgse gevoel je bekruipen. Proef ook van de Zuid-Limburgse cultuur, bij voorkeur met een lekker stuk Limburgse vlaai!

Ontdek de Zuid-Limburgse culturele tradities

 1. Tradities & folklore

  Tradities & folklore Een echte traditie in Zuid-Limburg? Het leven vieren! En we nodigen jou ook uit.

 2. Herdenken

  Herdenken Geniet van het leven en gedenk diegenen die dit vrije leven mogelijk hebben gemaakt.

 3. Schutterijen

  Schutterijen De Limburgse schutterijen houden een Middeleeuwse traditie springlevend.

 4. Culturele evenementen

  Culturele evenementen Klaar voor het echte werk? Kom ook naar de culturele evenementen in Zuid-Limburg en proef de bourgondische sfeer!

In Eijsden loopt het hele dorp uit voor de sacramentsprocessie die traditioneel plaatsvindt op de tweede zondag na Pinksteren. Alle straten langs de route zijn uitbundig versierd met bloemstroken op de weg en vlaggen. Daarna is het twee of drie dagen lang bronkfeest en kun je onder andere de cramignon dansen.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website