Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Zuid-Limburg viert het leven

En jij bent uitgenodigd!

Geel-witte vlaggetjes langs de weg bij de processie? Een kale den midden in het dorp? Zuid-Limburg heeft unieke tradities die je nergens anders in Nederland tegenkomt. Het rijke verleden blijft springlevend door het koesteren van deze bijzondere Zuid-Limburgse cultuur en tradities. De meeste daarvan komen voort uit de religieuze historie van de regio.

Verdiep je in deze 5 tradities

Heiligdomsvaart Susteren

Eens in de zeven jaar vindt in Susteren de Heiligdomsvaart plaats, een traditie die al meer dan 500 jaar bestaat. In 2021 kun je deze bijzondere gebeurtenis weer beleven. Aanschouw het openluchtspel en bewonder de Reliekenstoet. 

Typisch Limburgs

Ook buiten deze tradities kent Zuid-Limburg veel cultuur: van zoete lekkernijen tot de grote verscheidenheid aan dialecten.

#typischzuidlimburg

Deel je favoriete Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!