Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Natuurgebieden in Zuid-Limburg

Prachtige groene rustpunten

Wij durven stellig beweren dat de natuurlijke omgeving van Zuid-Limburg hét mooiste stukje van Nederland is. Ben je nog niet overtuigd? Kom dan vooral zelf de unieke natuurgebieden met prachtige vergezichten, holle wegen, ongerepte bosgebieden, glooiende heuvels en spectaculaire plateaus ontdekken. Wij weten zeker dat je overtuigd huiswaarts zult keren.

De natuurgebieden in Zuid-Limburg

 1. Buitengoed Geul & Maas

  Buitengoed Geul & Maas Buitengoed Geul & Maas reikt van Schin op Geul tot aan Borgharen. Het is een langgerekt natuurgebied in de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Meerssen.

 2. Groene Hotspots

  Groene Hotspots Een Groene Hotspot is een bijzondere plek in de Zuid-Limburgse natuur. Het kan een plek zijn die al bij iedereen bekend is, maar ook een onbekende plek. De natuurwaarde staat daarbij centraal.

 3. Grenspark Limburg

  Grenspark Limburg GrensparkLimburg is een parelsnoer van prachtige natuurgebieden en cultuurlandschappen langs de grens van Limburg.

 4. Rivierpark Maasvallei

  Rivierpark Maasvallei RivierPark Maasvallei is gelegen in de regio de Grensmaasvallei. In dit zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg treft u, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan.

 5. Schinveldse bossen

  Schinveldse bossen De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Ontdek de regio en bestel eenvoudig via de webshop

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website