Prachtige groene rustpunten

In de pure natuur

Jazeker, dat durven wij wel te stellen: de natuurgebieden in Zuid-Limburg zijn hét mooiste stukje van Nederland. Velen zijn het met ons eens. De vergezichten, holle wegen, ongerepte bosgebieden, glooiende heuvels en spectaculaire plateaus bestempelen bezoekers als eyecatchers van de regio. Blijf deze vakantie lekker in eigen land en oordeel zelf.

8 x Zuid-Limburgse natuur die je nergens anders vindt

Ontdek RivierPark Maasvallei!

De historische steden en unieke flora & fauna van Nederland én België ontdek je in Rivierpark Maasvallei. Check dit voorproefje en je wilt gegarandeerd meer!  

Bewonder de unieke natuur van Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg bruist het van leven! Als je weet waar je moet kijken, gaat er een kleurrijk planten- en dierenrijk voor je open. 

Van West naar Oost

Wandelen van West naar Oost of Zuid naar Noord en alle karakteristieken van elke regio tot je nemen, wordt een eitje met onze gedetailleerde wandelkaarten. Bestel ze online en laat die voorpret vast beginnen. 

⟶ Blog van Natuurmonumenten

Follow de boswachter!

Stoere boswachters Anke en José nemen je graag mee! In deze blog laat Anke je meegenieten van de natuurpracht van de Schinveldse Bossen, het wildste stukje natuur dat Natuurmonumenten in Zuid-Limburg heeft. Als dat toch niet spannend is...! 

Let’s go

#natuurhotspots

Voel jij je zen in de prachtige groene rustpunten in de pure Zuid-Limburgse natuur? Deel je zenmoment via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.

Groene parken en tuinen

De glooiende heuvels, de prachtige vergezichten, de unieke holle wegen, de spectaculaire plateaus en de ongerepte bosgebieden. Nergens anders in Nederland vind je een gevarieerder mozaïek van landschapselementen. Ook de aangelegde natuur, zoals de parken en tuinen zijn zeker een bezoek waard.