Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Maastricht: The good life capital

bezoek de meest Europese stad van Nederland Bekijk video

Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie.

Wandelen en fietsen in Maastricht

De ENCI-groeve Maastricht

De ENCI-groeve is nu nog volop in ontwikkeling. Je ziet er bedrijvigheid, maar ook natuurontwikkeling. In 2018 gaat die eerste volledig stoppen. De mergelwinning in de ENCI-groeve komt dan tot een eind. Er wordt dan een punt gezet achter een periode van 100 jaar mergelwinning. Het gebied komt dan grotendeels in beheer van Natuurmonumenten. Echter, er valt nu al meer dan genoeg te genieten in dit gebied. Je kunt er al heerlijk wandelen en je hebt er fantastische uitzichten over de groeve en de stad Maastricht. De natuur die hier ontstaan is, is nu al ongekend. Vanaf het uitzichtplateau heb je een grandioos uitzicht dat je zeker een keer gezien moet hebben. Absoluut een aanrader!

Openingstijden en toegankelijkheid

Het wandelpad door de groeve is vanaf april tot 1 september dagelijks geopend van 8 tot 20 uur. Van 1 september tot 1 april is de groeve geopend van 9 tot 17 uur. Van beiden kanten, vanaf de trap einde Luikerweg en vanaf Chalet d’n Observant (Lage Kanaaldijk voorbij nummer 115) kun je de groeve als voetganger in. De groeve is door de hoogteverschillen niet toegankelijk voor mindervaliden. Honden zijn niet welkom in de groeve. 

Ontdek de 10 highlights van Maastricht

1

Het Vrijthof

Er wordt weleens geroepen dat het ‘t mooiste plein van Nederland is. Zou dat komen omdat, wanneer je midden op het Vrijthof staat en om je heen kijkt, je haast vergeet dat je in Nederland bent? Misschien ook wel omdat dit het culturele hart van de stad is. De plek waar het theater, een museum en mooie kerken aan grenzen. Maar ook de plek die haast wekelijks van gedaante verwisselt en zich naadloos aanpast aan ieder (cultureel) seizoen en evenement.

Lees meer
2

Boekhandel Dominicanen

Gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”, biedt Boekhandel Dominicanen het meest complete en gevarieerde assortiment boeken van de stad Maastricht.

Lees meer
3

Vestingwerken

De geschiedenis van Maastricht is eeuwenlang bepaald door de aanwezigheid van militairen. De Romeinen waren de eerste die een vesting, een castellum, bouwden. In de vroege 13e eeuw kreeg Maastricht stadsrechten en werd begonnen met de aanleg van een stadsmuur. Een eeuw later werd er al een tweede stadsmuur omheen gebouwd. Deze bouwcampagnes waren de aanzet van de uitbouw van Maastricht tot vestingstad. Door haar strategische ligging was Maastricht eeuwenlang één van de belangrijkste vesting- en garnizoenssteden van Noordwest Europa.

Lees meer
4

Bonnenfantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht.

Lees meer
5

Maastricht underground

Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Beleef Maastricht Underground en stap terug in de tijd, treed het donker tegemoet of laat je fantasie de vrije loop als je de verhalen hoort die Maastricht Underground herbergt.

Lees meer
6

Wyck

Met sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels en bruisende business, vormt Wyck met recht een warm welkom voor de rest van de stad. Wyck wordt al enige tijd beschreven als het upcoming stadsdeel van Maastricht. En hoewel de wijk nog steeds behoorlijk in beweging en ontwikkeling is, heeft het in de afgelopen tien jaar al een ware gedaanteverwisseling ondergaan.

Lees meer
7

Jekerkwartier

Terwijl er een paar honderd meter verderop druk gewinkeld en geflaneerd wordt, is het Jekerkwartier een plek om even op adem te komen, om te onthaasten, rond te slenteren en te genieten van kunst, smaken en tradities die dit stadsdeel rijk is.

Lees meer
8

Shoppen in Maastricht

Maastricht is bij uitstek de ultieme modestad. De bekende (mode)merken hebben hier de meest prachtige winkels en talrijke bijzondere boetieks en authentieke speciaalzaken presenteren unieke musthaves op het gebied van mode, accessoires en design. Daarnaast vormt de historische binnenstad ook nog eens een fantastische decor voor een eindeloze ‘shopping experience’. Dit alles maakt de stad tot het walhalla voor modeliefhebbers en shopaholics.

Lees meer
9

De Maas

Sinds de stad door de Romeinen gesticht werd, is Maastricht onlosmakelijk verbonden geweest met zijn rivier. Ook voor als je gewoon een dagje op of van het water wilt genieten biedt Maastricht je legio mogelijkheden. Van kanovaren of raften over de Grensmaas, tot vissen in het stadspark.

Lees meer
10

Schatkamer Basiliek Sint Servaas

Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden. Het is Maaslands edelsmeedwerk van de eerste orde die iedere zeven jaar bij gelegenheid van de Heiligdomsvaart nog door de straten van Maastricht wordt gedragen.

Lees meer
Maastricht Marketing
Maastricht Marketing www.bezoekmaastricht.nl

Ben je op zoek naar toeristische informatie over Maastricht? Dan verwijzen we je ook graag door naar onze collega's in Maastricht.

Naar de website van Maastricht Marketing

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website