Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Bekijk de stad zoals je haar nooit eerder zag

Volg de gids en (her)ontdek de stad

Een stad is een broedplek van verhalen. Maak écht kennis met de stad en laat je meenemen op sleeptouw door onze gepassioneerde stadsgidsen. Ze openen jouw ogen en laten jou de stad zien zoals je haar nooit eerder zag. Ontdek sporen uit het verleden en kijk met een andere blik naar de stad van nu.

Zes cultuurexpedities in het hart van de stad

Made by locals: Stadsplattegrond van Heerlen

Ontdek Heerlen zoals je haar nog niet kende: ongepolijst, kleurrijk en open! Spot street art, ontdek stadsgeheimen en beleef de stad aan de hand van local tips.

⟶ Vlog van Jenneke

Waarom Heerlen zo populair is tegenwoordig

Voor deze vlog nodigde ik mijn vriendin Marianne uit vanuit ‘het noorden’ om Heerlen te komen ontdekken. Het was haar eerste keer in de stad van de muurschilderingen en ik ben compleet verbaasd over hoe gaaf en mooi ze Heerlen vindt.

Bekijk de vlog!

Ga zelf op pad met deze brochures

Rondleiding gemist of lekker in je eigen tempo door de stad? Dat kan! Samen met ervaren stadsgidsen en bewoners ontwikkelden wij de leukste plattegronden en wandelroutes die jou door de stad gidsen. Je kunt ze ook in onze webshop vinden. Ga op ontdekking wanneer je wilt, hoe lang je wilt en zo vaak als je wilt!

Heerlen Street Art Route

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

Stadswandeling Kerkrade

Je staat op het punt om te ontdekken hoe veelzijdig Kerkrade is. De oudste mijnstad van Nederland heeft verrassend veel groen, cultuur, historie en een gezellig stadshart.

Jouw Wegwijzer

Dé inspiratiegids voor bezoekers van Zuid-Limburg. In ‘Jouw Wegwijzer’ vind je alle informatie die je nodig hebt om met volle teugen te genieten van Zuid-Limburg!

Dit vind je vast ook leuk!