Bekijk de stad zoals je haar nooit eerder zag

Volg de gids en (her)ontdek de stad

Een stad is een broedplek van verhalen. Maak écht kennis met de stad en laat je meenemen op sleeptouw door onze gepassioneerde stadsgidsen. Ze openen jouw ogen en laten jou de stad zien zoals je haar nooit eerder zag. Ontdek sporen uit het verleden en kijk met een andere blik naar de stad van nu.

Zes cultuurexpedities in het hart van de stad

Made by locals: Stadsplattegrond van Heerlen

Ontdek Heerlen zoals je haar nog niet kende: ongepolijst, kleurrijk en open! Spot street art, ontdek stadsgeheimen en beleef de stad aan de hand van local tips.

⟶ Vlog van Jenneke

Waarom Heerlen zo populair is tegenwoordig

Voor deze vlog nodigde ik mijn vriendin Marianne uit vanuit ‘het noorden’ om Heerlen te komen ontdekken. Het was haar eerste keer in de stad van de muurschilderingen en ik ben compleet verbaasd over hoe gaaf en mooi ze Heerlen vindt.

Bekijk de vlog!

Ga zelf op pad met deze brochures

Rondleiding gemist of lekker in je eigen tempo door de stad? Dat kan! Samen met ervaren stadsgidsen en bewoners ontwikkelden wij de leukste plattegronden en wandelroutes die jou door de stad gidsen. Ga op ontdekking wanneer je wilt, hoe lang je wilt en zo vaak als je wilt!

Stadswandeling Valkenburg

Een prachtige wandeling door vestingstad Valkenburg aan de Geul. Op deze route van 4,5 km kijk je je ogen uit. Start je route in de Visit Zuid-Limburg Experience in het hart van Valkenburg en maak kennis met de oude vestingstad en hoogteburcht.

Stadswandeling Meerssen

Ontdek Meerssen; een bourgondische gemeente tussen het groen die je zal verrassen, verwonderen en doen stilstaan. De route van 3 km laat je zien hoe koningen en koninginnen, pausen en boeren in het verleden het Meerssen van nu gevormd hebben.

Historische Stadswandeling Vaals

Een prachtige wandeling door het drielandenstadje Vaals. Deze route van ca. 4 km brengt je langs de mooiste plekjes en monumenten van Vaals. Verleng de route tot 8 km en bezoek ook het Drielandenpunt en de Vaalserberg.

Stadswandeling Heerlen

Tijdens deze stadswandeling van 3,8 km door het stadscentrum van Heerlen ontdek je hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu.

Stadswandeling Sittard

Deze wandelbrochure neemt je mee op een uitgebreide stadswandeling door het sfeervolle centrum van Sittard. Je loopt niet alleen een prachtige route, maar onderweg krijg je uitleg over al het moois dat op je pad verschijnt.

Dit vind je vast ook leuk!