Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Maankwartier Heerlen

Bekijk de stad zoals je haar nooit eerder zag

Volg de gids en (her)ontdek de stad

Een stad is een broedplek van verhalen. Maak écht kennis met de stad en laat je meenemen op sleeptouw door onze gepassioneerde stadsgidsen. Ze openen jouw ogen en laten jou de stad zien zoals je haar nooit eerder zag. Ontdek sporen uit het verleden en kijk met een andere blik naar de stad van nu.

Zes cultuurexpedities in het hart van de stad

Letters Heerlen

Made by locals: Stadsplattegrond van Heerlen

Ontdek Heerlen zoals je haar nog niet kende: ongepolijst, kleurrijk en open! Spot street art, ontdek stadsgeheimen en beleef de stad aan de hand van local tips.

⟶ Vlog van Jenneke
Blogger Jenneke met Michel Huisman bij het Maankwartier in Heerlen

Waarom Heerlen zo populair is tegenwoordig

Voor deze vlog nodigde ik mijn vriendin Marianne uit vanuit ‘het noorden’ om Heerlen te komen ontdekken. Het was haar eerste keer in de stad van de muurschilderingen en ik ben compleet verbaasd over hoe gaaf en mooi ze Heerlen vindt.

Bekijk de vlog!

Ga zelf op pad met deze brochures

Rondleiding gemist of lekker in je eigen tempo door de stad? Dat kan! Samen met ervaren stadsgidsen en bewoners ontwikkelden wij de leukste plattegronden en wandelroutes die jou door de stad gidsen. Je kunt ze ook in onze webshop vinden. Ga op ontdekking wanneer je wilt, hoe lang je wilt en zo vaak als je wilt!

Heerlen Street Art Route

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

Stadswandeling Kerkrade

Je staat op het punt om te ontdekken hoe veelzijdig Kerkrade is. De oudste mijnstad van Nederland heeft verrassend veel groen, cultuur, historie en een gezellig stadshart.

Jouw Wegwijzer

Dé inspiratiegids voor bezoekers van Zuid-Limburg. In ‘Jouw Wegwijzer’ vind je alle informatie die je nodig hebt om met volle teugen te genieten van Zuid-Limburg!

Dit vind je vast ook leuk!