Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Groene Hotspots...

De meest bijzondere plekjes in de Zuid-Limburgse natuur

Een Groene Hotspot is een bijzondere plek in de Zuid-Limburgse natuur. Het kan een plek zijn die al bij iedereen bekend is, maar ook een onbekende plek. De natuurwaarde staat daarbij centraal.

 

Om erachter te komen waar de Groene Hotspots zich bevinden is er in 2013 een wedstrijd georganiseerd waaraan iedereen kon meedoen. Uit de vele inzendingen zijn uiteindelijk 10 mooiste plekjes gekozen. Hieronder worden deze Groene Hotspots gepresenteerd. Bezoek ze alle 10 en geniet van deze bijzondere Zuid-Limburgse plekjes.

De 10 Groene Hotspots

De magische Maasvallei

In de Maasvallei kan de rivier weer razen en grindbanken vormen, stroomgeulen maken en eilanden overstromen. Aan de oever grazen natuurlijke kuddes met gallowayrunderen en konikpaarden. Hier stroomt een levende Maas.

Lees meer

Het glooiende Geleenbeekdal

Op de hellingen van het Geleenbeekdal ligt een prachtig loof-/beukenbos. Het landschap is afwisselend met haar open en dichte plekjes, kronkelende holle wegen en kleine grindafgravingen.

Lees meer

Heide, bos, zand... de Brunssummerheide

De Brunssummerheide is nog echt een plek waar je volop kunt genieten en tot rust kunt komen. Het is de enige plek in Zuid-Limburg waar nog echt een groot natuurgebied met heide te vinden is.

Lees meer

Het verscholen dorpsgezicht van Winthagen

Winthagen is een klein gehucht gelegen in de gemeente Voerendaal en is tevens een beschermd dorpsgezicht. Ten westen van Winthagen vind je de Kunderberg, een groot natuurgebied met onder meer dagzomend kalkgesteente.

Lees meer

Het mystieke Ravensbosch

Het zeer heuvelachtige Ravensbos is, hoewel aan drukke verkeersaders gelegen, vrij onbekend gebleven. Het bos is vanuit alle windrich­tingen toegankelijk en lijkt vanuit elke ‘entree’ telkens weer een andere aanblik te bieden.

Lees meer

De stille Meertensgroeve

Een ‘deuk’ in het landschap met steile hellingen, afwisseling tussen open gebied met stenige grindhellingen en dicht struweel. Een aantrekkelijke afwisseling voor bezoekers, maar juist ook voor veel soorten planten en dieren.

Lees meer

De mediterrane Eyser Heuvelrug

Staand in het Dunnenbosch kijk je naar de zogenoemde Eyser Heuvelrug, een non-Nederlands ogend tafereel. Het Dunnenbosch, vormt samen met het Schweibergerbosch en het Wagelerbosch een aaneengesloten bosgebied.

Lees meer

Het glooiende Geuldal

Het Geuldal is uitgeroepen tot een van de mooiste landschappen van Nederland. Een terechte keuze. Het is een zwakgolvend landschap met hellingbossen op de flanken van de heuvels en in het dal zoekt de vrij stromende Geul haar weg.

Lees meer

Het typische Bergenhuizen

Het landschap van Bergenhuizen is typisch Zuid-Limburgs met haar droogdal, hellingen, graften en bloemrijke graslanden. Het landschap biedt prachtige doorkijkjes en volop afwisseling.

Lees meer

De ruige Eijsder Beemden

Op de achtergrond van de Eijsder Beemden liggen de wanden van het Plateau van St-Pieter. De Eijsder beemden zijn heel gevarieerd met bloemrijke weides, soortenrijke ruigtes langs het water en overal wandelmogelijkheden.

Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website