Wandel­gemeente van het jaar
Top 5 routes

Wandelen in Valkenburg

In en rond Valkenburg maak je simpelweg de allermooiste wandelingen van Nederland. De titel Wandelgemeente van het jaar 2019 onderstreept de rijkdom aan goed gemarkeerde paden, ongeëvenaard natuurschoon en jaloersmakende uitzichten.

5 wandelroutes die je niet mag missen

We selecteerden 5 prachtige wandelroutes in de regio van Valkenburg aan de Geul.

Tip: boek een stadswandeling met gids!

Tijdens deze wandeling door de historische binnenstad krijg je niet alleen meer informatie over de verschillende historische gebouwen, maar kom je onder begeleiding van onze gids meer te weten over de geschiedenis, de sages, de anekdotes en het heden van Valkenburg aan de Geul. Reserveer je plekje online.

Met Valkenburg als startpunt van je wandeling zit je altijd goed

Welke richting je ook gaat, binnen enkele minuten word je omgeven door de rust van de natuur. Rondom Valkenburg liggen vier natuurgebieden, met elk andere wandelpaden en andere uitzichten. Deze absolute speeltuin voor wandelaars is 365 dagen van het jaar geopend en is zowel geologisch, ecologisch en cultuurhistorisch ontzettend boeiend met om elke hoek een nieuwe verrassing. In onze Visit Zuid-Limburg Experience in Valkenburg vertellen we je er graag alles over. Haal er bovendien onze brochures met de meest bijzondere routes en vervolg jouw ontdekkingstocht.

Bestel in onze webshop

Op pad in Valkenburg aan de Geul

In één oogopslag wegwijs in Valkenburg en de omliggende kernen? Deze prachtig geïllustreerde plattegrond geeft jouw dag, weekend of weekje weg zoveel extra.

Stadswandeling Valkenburg aan de Geul

Ontdek de vestingstad op je eigen tempo via deze prachtige stadswandeling. Vanaf medio februari verkrijgbaar in onze webshop en in de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, het startpunt van de route.

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Beleef de mergelarchitectuur, de natuur en de vestingstad Valkenburg. De naam ‘Hoogtewandeling’ geeft het al enigszins weg: de route brengt je langs de steilranden rond de kern.

Heuvel op, heuvel af

Jaarlijks start vanuit Berg & Terblijt de Heuvelland Wandel4daagse. Ruim 7.500 wandelaars staan klaar om zich 4 dagen lang te verbazen over de weidse uitzichten, de kuitenbijters en de kneuterige dorpjes waar de tijd ogenschijnlijk heeft stil gestaan. Al meer dan dertig jaar komen wandelaars uit heel Nederland voor dit wandelevenement naar deze prachtige wandelgemeente.

Amuse­wandelingen

Een route, culinaire hapjes en zeker vier uur lang gastvrijheid en gezelligheid: dat zijn de lekkerste wandelingen door Valkenburg. Kies uit één van de thematische routes, ontdek leuke restaurants en Valkenburg zelf op de allerlekkerste manier.

Vlogger Jenneke op pad in Valkenburg

Op pad door Valkenburg

 

De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute van 15 KM die je alle highlights van Valkenburg laat zien. Jenneke is enthousiast! Zelf ontdekken?

Op pad door Buitengoed Geul & Maas

 

Tussen Valkenburg, Meerssen en Maastricht ligt de schitterende regio Buitengoed Geul & Maas. Ga je mee op pad met Jenneke?

Op pad door het Geuldal

 

Jenneke neemt je mee op de wandelroute B1 Berg de Dellen & Geul. Deze route voert je door het prachtige gebied van het Geuldal.

Verschillende wegen naar Valkenburg

Er leiden verschillende wegen naar Valkenburg! Maar welke kun je het beste nemen? Op bereikbaarvalkenburg.nl kun je de beste manier om Valkenburg te bereiken gemakkelijk vinden!

Meer over Valkenburg