Detail

Valkenburg

Valkenburg a/d Geul
Hét klassieke vakantiestadje in het hart van Zuid-Limburg is Valkenburg aan de Geul. De rijke toeristische traditie (hier werd de eerste VVV opgericht) rijpt al sinds 1833. Het sprookjesachtige station uit 1853 verleidt reizigers telkens weer om hier uit de trein te stappen. Grote publiekstrekkers zijn de indrukwekkende kasteelruïne, het historische centrum, de ondergrondse mergelgroeves (‘grotten’) en de vele terrasjes. Ook bezoek je musea, kastelen en attractieparken. In de winter weten bezoekers van over de hele wereld Kerststad Valkenburg te vinden.

Attracties te over in Valkenburg: wellness, wielrennen, winkelen… Het is er allemaal en dat in een sfeervol decor met overweldigende natuur in alle richtingen. Valkenburg is het wandel- én wielerparadijs van Nederland.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Valkenburg

Een prachtige wandeling door vestingstad Valkenburg aan de Geul. Op deze route van 4,5 km kijk je je ogen uit. Start je route in de Visit Zuid-Limburg Experience in het hart van Valkenburg en maak kennis met de oude vestingstad en hoogteburcht.
+2

Attracties in Valkenburg

Overnachten in Valkenburg

Eten en drinken in Valkenburg

Evenementen en activiteiten in Valkenburg

Routes in Valkenburg