Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Houthem St. Gerlach

Houthem St. Gerlach

Gemeente Valkenburg a/d Geul
Kerkdorp Houthem, gelegen tussen Valkenburg en Meerssen, kreeg naam en faam door de heilige Sint Gerlachus. Hij leefde hier als kluizenaar in de 12e eeuw en er stond verering rondom zijn graf. Er werd een klooster gebouwd, een kerk en een kasteel. Samen is dit nu te bezichtigen en te bezoeken als Château St. Gerlach. Ook liggen hier een oude waterput, een appel- en wijngaard, een beelden-, rozen- en kruidentuin en een boerenhoeve.

Het weelderige landgoed gaat naadloos over in natuurgebied Ingendael, waar het heerlijk wandelen is door de weides en langs de Geul. Leuk om te weten: Houthem heeft het enige overgebleven houten stationsgebouw van Nederland, uit 1903.

Houthem St. Gerlach - Foto 0
Houthem St. Gerlach - Foto 1
Houthem St. Gerlach - Foto 2

Attracties in Houthem St. Gerlach

Eten en drinken in Houthem St. Gerlach

Evenementen in Houthem St. Gerlach

Routes in Houthem St. Gerlach

Rondleidingen in Houthem St. Gerlach