Sfeer lampje kerst

Kerststad Valkenburg

Dé Kerststad van Nederland

Het gerucht gaat dat de Kerstman eigenlijk uit Valkenburg aan de Geul komt… Want naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg weer in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland.

 

Van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022 wordt het Zuid-Limburgse geulstadje omgetoverd tot een veilig en vertrouwd Kerststad Valkenburg en is het gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is hier zo veel te beleven!

Kerststad Valkenburg 2019 Fluweelengrot 1

Boven- én ondergronds

Ondergronds, in de sfeervol verlichte Gemeentegrot vind je een unieke kerstmarkt. Kijk je ogen uit bij meterslange miniatuurdorpjes en mergelsculpturen bij Kerstshow in MergelRijk of bekijk het kerstverhaal in Winter Wonderland. Trek gekregen? De Route d'Amuse brengt je langs de beste restaurants van Valkenburg. Plan je bezoek vooraf en je kunt veilig en vertrouwd genieten!

Boven- én ondergronds

Proef ook dit jaar de warmte en de gezelligheid van Kerst in Valkenburg. Wij hebben de must do's voor je op een rij gezet:

Ervaar zelf de magie!

Deze film is opgenomen voor de Corona-pandemie.

Photo By Benigno Hoyuela On Unsplash

Bestel je tickets via Tickli

Goed voorbereid op pad? Bestel dan voorafgaand aan je bezoek online tickets voor de diverse kerstactiviteiten in onze ticketshop.

Nog meer kersttips...

Wandelen winter pad

De leukste winter­wandelingen

Wonderschone winterkiekjes gegarandeerd.

Meer info
Kerststad Valkenburg

De gezelligste kerstactiviteiten

Om nooit te vergeten!

Meer info
slapen12.jpg

Overnachten op droomplekjes

Die de koude winterse dagen wat warmte geven.

Meer info
Mergellandschapen op besneeuwde weide in het heuvelland

Winterparadijs

Vier de winter samen in Zuid-Limburg: even helemaal weg, maar toch dichtbij.

Meer info

Een sprookjeskerst in Valkenburg

Deel jouw meest magische Kerststad Valkenburg met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburgWe delen jouw belevenissen graag met iedereen!

Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg