Kerststad Valkenburg

Dé Kerststad van Nederland

Het gerucht gaat dat de Kerstman eigenlijk uit Valkenburg aan de Geul komt. Naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg namelijk in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024 is er weer zoveel te beleven in Kerststad Valkenburg. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is hier zoveel te beleven!

Ondergronds in de sfeervol verlichte gangen van de Gemeentegrot en Fluweelengrot vind je unieke kerstmarkten. Kijk je ogen uit bij meterslange miniatuurdorpjes en mergelsculpturen bij Kerst in MergelRijk of bekijk het kerstverhaal in Winter Wonderland. Trek gekregen? De Route d'Amuse brengt je langs de beste restaurants van Valkenburg. Plan je bezoek vooraf en koop je tickets online! 

Boven- én ondergronds

Ervaar ook dit jaar de magie van Kerststad Valkenburg. Wij hebben de must do's voor je op een rij gezet:

Ervaar zelf de magie!

Bestel je tickets via Tickli

Goed voorbereid op pad? Bestel dan voorafgaand aan je bezoek online tickets voor de diverse kerstactiviteiten in onze ticketshop.

⟶ Vlog van Family Travel Blog

Familiepret in Kerststad Valkenburg

Family Travel Blog bracht een bezoekje aan Kerststad Valkenburg. Ze kwamen helemaal in de kerstsfeer door het kerstverhaal en 3D schilderingen van MergelRijk, de kerstmarkt in de Fluweelengrot en de indrukwekkende kerstparade! 

Bekijk de kerstvlog
⟶ Blog van Demy Janssen

De magie van Kerstmis in Valkenburg

In het Zuid-Limburg Magazine lees je het verhaal van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals. In onderstaand interview uit het Zuid-Limburg Magazine vertelt Paul Cabo over zijn werk als kerstman en wat de kerstperiode in Valkenburg aan de Geul nou zo bijzonder maakt.

Lees het interview!

Nog meer kersttips...

De leukste winter-wandelingen

Voor wonderschone winterkiekjes.

Meer info

De gezelligste kerstactiviteiten

Om nooit te vergeten!

Meer info

Overnachten op droomplekjes

Die de koude winterse dagen wat warmte geven.

Meer info

Winterparadijs

Vier de winter samen in Zuid-Limburg: even helemaal weg, maar toch dichtbij.

Meer info

Een sprookjeskerst in Valkenburg

Deel jouw meest magische Kerststad Valkenburg met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburgWe delen jouw belevenissen graag met iedereen!