Bourgondische gastvrijheid

in Valkenburg aan de Geul

In Zuid-Limburg maakt de Bourgondische gastvrijheid onderdeel uit van het dagelijks leven. Limburgers nemen maar al te graag de tijd om te genieten van een hapje en drankje. Dat leverde hen de reputatie van ‘Bourgondiërs’ op. Dit genieten gaat altijd hand in hand met gezelligheid en gemoedelijkheid. En Valkenburg aan de Geul staat synoniem voor een dagje genieten.

Genieten met een zachte 'G'

Geniet met smaak, proef de culinaire historie. Valkenburg heeft nu al meer dan een eeuw een culinaire naam hoog te houden. Je vindt er een breed scala aan smaakvolle restaurants met menukaarten vol heerlijkheden. De haute cuisine keuken van verschillende restaurants is gerenommeerd. Kom je proeven?

Restaurants in Valkenburg

Gezelligheid kent geen tijd

Even bijkomen? Kom sfeer proeven in de gezellige binnenstad, op zonnige en verwarmde terrasjes, in knusse kroegjes en sfeervolle koffietentjes. Authentieke, Limburgse gezelligheid onder het genot van smakelijke hapjes en drankjes. Proost!

Smaakvolle uitjes

Een Culinair Rondje Valkenburg of de Lekker Leeuw Biertocht? In ieder geval een combi van actief wandelen en culinair genieten. De routes zijn zo samengesteld dat je onderweg kunt smullen van al het moois en lekkers dat Valkenburg te bieden heeft. Mmm!

Lees meer

Meer over Valkenburg

Culinaire speciaalzaakjes

Proeven van de lekkerste streekproducten, snoepen van overheerlijke chocolade of genieten met een goed glas wijn. Op culinair gebied vind je in Valkenburg tal van leuke speciaalzaakjes.

Bekijk ze hier

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website