Bourgondische gastvrijheid op de Valkenburgse terrassen

Eten & drinken in Valkenburg

In Valkenburg maakt de Bourgondische gastvrijheid meer dan 138 jaar onderdeel uit van het dagelijks leven. Valkenburgers nemen maar al te graag de tijd om te genieten van een hapje en drankje. Dit genieten gaat altijd hand in hand met gezelligheid en gemoedelijkheid. En Valkenburg aan de Geul staat synoniem voor een dagje genieten.

Restaurants in Valkenburg op de kaart, zoom in voor meer resultaten:

Weergeven op de kaart

Hier ervaar je de Valkenburgse gastvrijheid!

Detailopname van een gerecht, geserveerd met onder anderen radijsjes en komkommer
1

Genieten met een zachte 'G'

Geniet met smaak, proef de culinaire historie. Valkenburg heeft nu al meer dan een eeuw een culinaire naam hoog te houden. Je vindt er een breed scala aan smaakvolle restaurants met menukaarten vol heerlijkheden. De haute cuisine keuken van verschillende restaurants is gerenommeerd. Kom je proeven?

2 vrouwen hebben plezier aan de bar
2

Gezelligheid kent geen tijd

Even bijkomen? Kom sfeer proeven in de gezellige binnenstad, op zonnige en verwarmde terrasjes, in knusse kroegjes en sfeervolle koffietentjes. Authentieke, Limburgse gezelligheid onder het genot van smakelijke hapjes en drankjes. Proost!

Volle terassen in de zomer in Valkenburg
3

De leukste lunchadresjes

Heb je net een lange wandeling achter de rug, ben je lekker wezen shoppen of wil je gewoon even bourgondisch genieten? In Valkenburg zijn meer dan genoeg lunchadresjes te vinden die de honger doen stillen. 

Een man met blond haar vult een culinair broodje met vlees
4

Smaakvolle uitjes

Een Culinair Rondje Valkenburg of de Lekker Leeuw Biertocht? In ieder geval een combi van actief wandelen en culinair genieten. De routes zijn zo samengesteld dat je onderweg kunt smullen van al het moois en lekkers dat Valkenburg te bieden heeft. Mmm!

De wijnstokken van wijndomein St. Martinus in groei met op de achtergrond het Houthemse landschap en de Kasteelhoeve van Château St. Gerlach
5

Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem

De wijnbouw rondom Valkenburg aan de Geul is flink in opkomst. Wandel de Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem St. Gerlach van ongeveer 12 km en ontdek de jonge wijngaarden. Bij Château St. Gerlach schuif je aan om de wijn langs de route ook te proeven! 

Culinaire speciaalzaakjes

Proeven van de lekkerste streekproducten, snoepen van overheerlijke chocolade of genieten met een goed glas wijn. Op culinair gebied vind je in Valkenburg tal van leuke speciaalzaakjes.

Meer over Valkenburg

Luchtofot van kasteelruïne

Alles over Valkenburg

Terug naar de hoofdpagina, hier vind je alles over Valkenburg!

Historische binnenstad met Geul in Valkenburg

Top 10 hotspots

Deze highlights mag je niet missen tijdens je bezoek aan Valkenburg!

Detailfoto van een bed met grijs hoofdbord en 3 hoofdkussens

Overnachten

Lekker slapen op de leukste adresjes van Valkenburg.