Actief in de buitenlucht in Valkenburg

Uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes

Prachtige natuur en heuvels. Sfeervolle dorpen met fascinerende geschiedenis. Een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes. Spring op je fiets of trek je wandelschoenen aan - we gaan op pad in Valkenburg aan de Geul!

Fietsen

Tijdens het fietsen in en rondom Valkenburg aan de Geul ontdek je veel natuurschoon, historisch erfgoed en prachtige natuurgebieden. Centraal gelegen in het Heuvelland is Valkenburg het perfecte startpunt, tussenstop of eindpunt van je fietstocht. Vergeet niet om tussendoor of na afloop heerlijk uit te rusten in het zonnetje op een van de vele terrasjes in Valkenburg. Puur genieten! 

Wandelen

Valkenburg is verkozen tot wandelgemeente van het jaar 2019 - een titel passend bij haar schoonheid! Maak kennis met de vier mooiste natuurgebieden rondom Valkenburg met de Schaelsberg in het oosten, het glooiende Gerendal in het zuiden en Ingendael en de Geulhemmerberg beide ten westen van Valkenburg. In Valkenburg zelf vind je interessante historische plekjes. 

Aanlijnplicht voor honden

Tip! Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht voor honden. Buiten de bebouwde kom is dit niet verplicht, maar het advies is daar om je hond aan te lijnen en op de paden te blijven. In de natuurgebieden rondom Valkenburg zijn namelijk onder andere wilde zwijnen en dassen gesignaleerd.

Deze 3 pareltjes tippen we je graag

Laat je rondleiden door een gids en kom alle ins en outs over Valkenburg te weten. Of ga zelf op pad aan de hand van een beschreven route. Veel plezier!

Actief, avontuur & sport

Naast fietsen en wandelen zijn er in de regio Valkenburg nog veel meer mogelijkheden om actief en ontspannend bezig te zijn. In onze uitgebreide selectie zit voor ieder wat wils!

Op zoek naar inspiratie?

We hebben tal van wandel- en fietsroutes in ons aanbod. Bezoek de webshop, ga naar één van de winkels in de buurt of download een route online!

Meer over Valkenburg