Actief in de buitenlucht

tussen de Valkenburgse heuvels

De combinatie van natuur, heuvels en een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes biedt uitstekende mogelijkheden om te fietsen en te wandelen of paardrijden, klimmen, zwemmen … het kan allemaal in Valkenburg aan de Geul.

Fietsen

Tijdens het fietsen in en rondom Valkenburg aan de Geul ontdek je veel natuurschoon, historisch erfgoed en het prachtige Geul- en Gulpdal. Centraal gelegen in het Heuvelland is Valkenburg het perfecte startpunt, tussenstop of eindpunt van je fietstocht. Plan online je eigen route met ons fietsknooppuntennetwerk en bepaal zelf de afstand. Makkelijker kan niet! Vergeet niet om tussendoor of na afloop heerlijk uit te rusten in het zonnetje op een van de vele terrasjes in Valkenburg. Puur genieten! 

Wandelen

Valkenburg is omgeven door heel veel natuurschoon zoals het natuurgebied Ingendael en het Gerendal. Hier tref je een ongekende rust, flora en fauna. Een wandelgebied bij uitstek!

Er zijn tal van wandel- en fietsroutes uitgezet die bij VVV Zuid-Limburg verkrijgbaar zijn. De routes leiden door het schitterende Mergelland naar de fraaie kerkdorpjes van het Geuldal.

Wandelen in en rondom Valkenburg

Actief & Sport

Naast fietsen en wandelen zijn er in de regio Valkenburg volop mogelijkheden om actief en ontspannend bezig te zijn.

Bekijk meer

Meer over Valkenburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website