Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Actief in de buitenlucht

Wandelen en fietsen tussen de Valkenburgse heuvels

Prachtige natuur en heuvels. Sfeervolle dorpen met fascinerende geschiedenis. Een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes. Spring op je fiets of trek je wandelschoenen aan - we gaan op pad in Valkenburg aan de Geul!

Fietsen

Tijdens het fietsen in en rondom Valkenburg aan de Geul ontdek je veel natuurschoon, historisch erfgoed en het prachtige Geul- en Gulpdal. Centraal gelegen in het Heuvelland is Valkenburg het perfecte startpunt, tussenstop of eindpunt van je fietstocht. Vergeet niet om tussendoor of na afloop heerlijk uit te rusten in het zonnetje op een van de vele terrasjes in Valkenburg. Puur genieten! 

Wandelen

Valkenburg is verkozen tot wandelgemeente van het jaar 2019 - een titel passend bij haar schoonheid! Maak kennis met de vier mooiste natuurgebieden rondom Valkenburg met de Schaelsberg in het oosten, het glooiende Gerendal in het zuiden en Ingendael en de Geulhemmerberg beide ten westen van Valkenburg. In Valkenburg zelf vind je interessante historische plekjes. Ontdek hier de verrassende wandelroutes!

Op zoek naar inspiratie? Bij Visit Zuid-Limburg zijn tal van wandel- en fietsroutes beschikbaar. Bezoek de webshop, ga naar één van de winkels in de buurt of bekijk de downloadbare routes op de website!

Tip! Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht voor honden. Buiten de bebouwde kom is dit niet verplicht, maar het advies is daar om je hond aan te lijnen en op de paden te blijven. In de natuurgebieden rondom Valkenburg zijn namelijk onder andere wilde zwijnen en dassen gesignaleerd.

Ontdek Valkenburg en omgeving

Actief & Sport

Naast fietsen en wandelen zijn er in de regio Valkenburg nog veel meer mogelijkheden om actief en ontspannend bezig te zijn!

Bekijk meer

Meer over Valkenburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website